Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Το μεγαλύτερο σωματείο της Κέρκυρας καταδικάζει την επίθεση στην ΕΝΑΚ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΑΡ. ΠΡΩΤ.1601

ΚΕΡΚΥΡΑ 1/6/2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχουπαλλήλων Κέρκυρας καταδικάζει την προκλητική και ύποπτη ενέργεια κάποιων δήθεν οικολόγων να ποινικοποιήσουν την έκφραση γνώμης μέσω της αναγραφής συνθημάτων καταθέτοντας μήνυση σε βάρος του εκπροσώπου της ΕΝΑΚ Μάριου Άνθη.
Η μήνυση αυτή προφανώς δεν έχει ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος απ' την αναγραφή συνθημάτων, αλλά να φιμώσει κάθε οργάνωση που εκφράζει τις απόψεις της έστω και με αυτό τον τρόπο.
Εύλογα καταλήγουμε σ' αυτό το συμπέρασμα γιατί δεν είδαμε τους συγκεκριμένους οικολόγους σε κανένα σοβαρό αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος όπως για παράδειγμα στον αγώνα κατά των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου ή στους αγώνες της Λευκίμμης και του Τεμπλονίου για την διαχείριση των αποριμμάτων.
Αν πραγματικά τους ενδιέφερε το περιβάλλον θα έπρεπε να στραφούν εναντίον σ' αυτούς που ευθύνονται για την αισθητική εικόνα του νησιού με την ανεξέλεγκτη δόμηση και την ασχήμια που αντικρίζει κανένας με την πρώτη ματιά και όχι με τα συνθήματα που γράφονται πάνω σε αυτή την ασχήμια.
Όσο θα υπάρχει αυτή η εικόνα στο νησί και όσο τα ΜΜΕ θα παρουσιάζουν επιλεκτικά τις απόψεις οργανώσεων, κομμάτων, συνδικάτων κ.λ.π. εμείς θα θεωρούμε αναφαίρετο δικαίωμα του καθένα να εκφράζει τις απόψεις και μέσω της αναγραφής συνθημάτων.
Αυτό το δικαίωμα το διατηρούμε και εμείς όσο ισχύουν τα παραπάνω παρ' ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάνει χρήση.
Η ελεύθερη έκφραση και η δημοκρατία δεν θα φιμωθεί από κανέναν καθεστωτικό μηχανισμό ή τα παπαγαλάκια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :