Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Δελτίου τύπου: Ο Αλέξης έτρεξε ενάντια στους Χ.Υ.Τ.Α.

ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ-ΕΝΑΚ

Κέρκυρα, 18/6/2009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΑΛΕΞΗΣ ΕΤΡΕΞΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ Χ.Υ.Τ.Α.


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχια και μεγάλη συμμετοχή ο ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ , απόστασης περίπου 12 χλμ.

Στους διοργανωτές αξίζουν συγχαρητήρια (ιδιαίτερα σε έναν εργάτη του αθλητισμού,τον κ. Σπυρο Καρδάμη) καθώς γραφτηκαν παρακαταθήκες για καλύτερες διοργανώσεις στο μέλλον.

Ο αθλητισμός, ακομα περισσότερο ο μαζικός αθλητισμός, αποτελεί σίγουρα εκτός απο μέσο για ποιότητα ζωής και μέσο ευρύτερης έκφρασης τόσο των νέων όσο και των μεγαλύτερων ηλικιών,αφου ο αθλητισμός δεν εχει ηλικίες.

Αποτελεί επίσης,ο αθλητισμός, ένα δόκιμο και αποτελεσματικό τρόπο έκφρασης της πολιτικής ή και της κοινωνικής διαμαρτυρίας, όπως έχει σύμβει πολλές φορές τόσο στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα οσο και στην πατρίδα μας, παλιότερα και στη σύγχρονη πραγματικότητα.Θυμίζουμε τα παραδείγματα του Τζεσε Όουενς, του μαραθωνοδρόμου Κυριακίδη Στέλιου στην περίοδο της κατοχής , των μάυρων πανθήρων και πολλά άλλα ,όπως επίσης και σύγχρονα όπως του Χρόνη Δρούγια στα Γιάννενα με το σύλλογο “αθλητές για τα δικαιώματα των ζώων” και την πρωτοβούλια του κερκυραίου Γιωργου Ψαϊλα και άλλων υπερμαραθωνοδρόμων που έτρεξαν ενάντια στα ναρκωτικά. Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν αμέτρητα.

Ο Αλέξης Αθηναίος έτρεξε στον ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΔΡΟΜΟ με μπλούζα που έγραφε το σύνθημα ''ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΥΤΑ'' και τα πήγε καλά,τερματίζοντας πρώτος στην κατηγορία του.Είναι όμως ιδιαίτερα σημαντικό το ότι συνέβαλε με αυτό τον τρόπο στην προώθηση και την επιπλέον ενίσχυση ένος σημαντικού αιτήματος με πολυ μεγάλη απήχηση στο κερκυραϊκό λαό και στη νεολαία.Έκφρασε την αλληλεγγύη του στον αγώνα της Λευκίμμης,του Τεμπλονιού, όλης της Κέρκυρας, για να κλείσουν οι ΧΥΤΑ ,να φύγουν τα ΜΑΤ,να προχωρήσουμε σε σύγχρονες μορφές διαχείρισης των σκουπιδιών με σεβασμό στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Με αυτό τον τρόπο εξέφρασε και την αλληλεγγύη του στον προσωπικό του φίλο Γιώργο Κ. , που πέρισυ το καλοκαίρι στα Μωραϊτικα ξυλοκόπησαν τα ΜΑΤ επειδή τους διαμαρτυρήθηκε.

Εμείς καλούμε την νέα γενιά αλλά και όλους,ανεξάρτητα ηλικίας,να εκφράζουν μέσα απο υγιείς δραστηριότητες όπως ο αθλητισμός κοινωνικα αιτήματα,θέσεις και προτάσεις. Ίσως δεν είναι ένας ασφαλής τρόπος ''προσωπικής προβολής'' αφού συνήθως τα ΜΜΕ υποβαθμίζουν ή και καταδικαζουν στη αφάνεια τέτοιες ενέργειες ,όμως έχουμε την γνώμη οτι το δικαίωμα της έκφρασης και η δύναμη του δίκιου αποδεικνύονται στο τέλος ισχυρότερα όπλα απο αυτά που διαθέτουν οι αντιπαλοί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :