Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Άρθρο: Η απύθμενη υποκρισία των «Οικολόγων Πράσινων»

Άρθρο-παρέμβαση του Μάριου Άνθη μέλους του ιδρυτικού πυρήνα της ΕΝΑΚ

Κέρκυρα 3/06/09

 Καταρχήν να εξηγηθούμε. Καμιά ενέργεια, καμιά κίνηση αντιπερισπασμού (μηνύσεις), δεν είναι δυνατόν να μας κάμψει και κυρίως να μας αποπροσανατολίσει από τα μεγάλα κοινωνικά, λαϊκά και περιβαλλοντικά προβλήματα του Νομού. Και αφού αναφερθήκαμε στα περιβαλλοντικά που είναι επίκαιρα λόγω των γεγονότων στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, επαναλαμβάνουμε με ατσάλινη σταθερότητα την μοναδική συγκροτημένη και ρεαλιστική διέξοδο που έχουμε προτείνει: αλλαγή συνολικής πολιτικής με ανατροπή του χρεοκοπημένου περιφερειακού σχεδιασμού, άμεση πολιτική απόφαση για κατασκευή μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης με ορθολογική χωροθέτηση και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ από την Κέρκυρα. Ό σύνδεσμος καθαριότητας και τα διάφορα ενεργούμενά του, ο περιφερειάρχης της ΝΔ και όσοι συγκροτούν το κοινό μέτωπο της συνενοχής και της ανοχής, είναι υπόλογοι γιατί διαχρονικά και πεισματικά ταλαιπωρούν τον Κερκυραϊκό λαό σε ένα μείζον θέμα, συνδεδεμένο άμεσα με την δημόσια υγεία, δηλ τα απορρίμματα. Ένα ολόκληρο χρόνο επαναλαμβάνουμε την συγκεκριμένη και ρεαλιστική πρόταση μας, ένα χρόνο κάνουν πως δεν άκουσαν και – φυσικά – βλέπουμε τα αποτελέσματα. Είναι υπεύθυνοι των επιλογών τους και υπόλογοι στον λαό. Βέβαια , «κάποιοι» φρόντισαν να είμαστε εμείς «κατηγορούμενοι», εννοώ η ΕΝΑΚ, για την ρύπανση στην Κέρκυρα!! Εμείς κατηγορούμενοι για την ρύπανση στην Κέρκυρα!! Είναι απίστευτο τι μπορεί να μεθοδευτεί.

      Μια «ομάδα SOS» με έπαρση και ύφος χιλίων καρδιναλίων έδωσε στην δημοσιότητα επιστολή με τίτλο «ήρθε η ώρα να συστηθούμε» και έδωσε τις συστάσεις της στον Κερκυραϊκό λαό και την νέα γενιά. Οι συστάσεις της, από ουσιαστικής πλευράς, είναι η μήνυση ενάντια στην ΕΝΑΚ, η στοχοποίηση, η νοσηρή και διχαστική καταδοτική πρακτική που έχει ο τόπος μας αφήσει πίσω του εδώ και δεκαετίες. Οι «ιδέες» που λανσάρουν γνωστές και δοκιμασμένες από παλιά. Δήθεν «ακομμάτιστοι» δήθεν «χωρίς ιδεολογία», μόνο «αγνοί φυσιολάτρες» χωρίς θέσεις στα προβλήματα του περιβάλλοντος, χωρίς συμμετοχή στους αγώνες, μόνο για την «Κέρκυρα μας», « αρχαιολάτρες», δουλεύουν συστηματικά με το Face Book, αλλά και ακραιφνείς Ιαβέρηδες – μηνυτές, σήμερα της ΕΝΑΚ, αύριο ποιος ξέρει… Κυρίως όμως – όπως πληροφορηθήκαμε- είναι ΜΚΟ (μη κυβερνητική οργάνωση) δηλ επιδοτούμενη από κρατικούς και μη οργανισμούς!! Το αυγό του φιδιού επωάζεται μεθοδικά και όσο θα το ψάχνει κανείς, τόσο θα ανακαλύπτει.

      Εκεί όμως που εκτιμώ ότι υπάρχει άμεσο και ουσιαστικό πολιτικό θέμα είναι στην στάση του κόμματος των λεγομένων «οικολόγων πράσινων» γιατί οι εκπρόσωποί του – θα έλεγε κανείς – ότι μιλώντας δημόσια, θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υποψιν σαν άνθρωποι που μιλούν σύμφωνα με τις απόψεις τους, αλλά σταθερά και υπεύθυνα. Είναι όμως πράγματι λυπηρό ότι αυτό δεν συμβαίνει. Οι οικολόγοι πράσινοι της Κέρκυρας εκφράζονται με απύθμενη υποκρισία και διάθεση συσκότισης της αλήθειας χάνοντας, κυριολεκτικά, κάθε μέτρο. Και αυτό όχι «λόγω απειρίας» γιατί είναι «παλιές καραβάνες». Ας γίνουμε συγκεκριμένοι: πριν λίγες μέρες, με επίσημη ανακοίνωση του το κόμμα των ΟΠ (με δήλωση του κ. Ν. Βουτυρά) αποδεσμεύτηκε από την συμμετοχή και την εμπλοκή του στην υπόθεση της κατάθεσης μήνυσης εναντίον της ΕΝΑΚ. Εκφράστηκαν μάλιστα με κολακευτικά λόγια για την ΕΝΑΚ, την προσφορά της, το μέλλον της, τα μέλη της. Τους ευχαριστούμε. Ισχυρίστηκαν ότι μόνο ένας μηνυτής (προφανώς ο κ. Πάολο Μελισσάνο) είναι μέλος του κόμματός τους, αλλά η μήνυση προήλθε από άλλο σύλλογο του οποίου ο κ. Μελισσάνο είναι μέλος, όπως και οι άλλοι δύο μηνυτές!! (δηλ της ομάδας SOS). Από την άλλη, η ομάδα SOS δηλώνει ότι δεν ανήκει στους ΟΠ αλλά συνεργάζεται μαζί τους. Η υπόθεση μοιάζει λίγο με πινγκ πονγκ (οικολογικό) – λίγο με κολυμπήθρα (οικολογική και αυτή) που σαν πόντιοι Πιλάτοι ξεπλένονται μεταξύ τους.

        Η ουσία και η αλήθεια, όμως, είναι:

1. ΟΠ και SOS συμμετείχαν όλοι μαζί στην ραδιοφωνική εκπομπή που αποτέλεσε το εναρκτήριο λάκτισμα στην λαϊκιστική τους επίθεση ενάντια στην ΕΝΑΚ. Ας μην αναφέρουμε ονόματα.

2. Το κόμμα των ΟΠ αποδεσμεύτηκε «επισήμως» από την μήνυση ενάντια στην ΕΝΑΚ, όμως την ίδια στιγμή ο πρώτος μηνυτής της ΕΝΑΚ κ. Μελισσάνο παραχωρεί συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ μαζί με τον υπ. Ευρωβουλευτή κ. Αντώνη Καφετζόπουλο που ήρθε στην Κέρκυρα!! Σχετικές φώτο στις τοπικές εφημερίδες (2/06/09)

3. Σήμερα οι ΟΠ έριξαν εντελώς τις μάσκες. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι « μέλη μιας ΜΚΟ» (Κέρκυρα SOS) κατήγγειλαν την ΕΝΑΚ, διότι «προκαλούσαν ρύπανση.. καταστρέφοντας μνημεία αλλά και πολλά σπίτια πολιτών. Αν είναι έτσι καλά τους έκαναν, απλά εμείς δεν γνωρίζαμε τίποτα»!!! Μα πώς δεν γνωρίζατε τίποτα κύριοι ΟΠ. Από εδώ είσθε και εσείς, στο ιστορικό κέντρο κατοικείτε. Τα κατεστραμμένα σπίτια και μνημεία τους καλούμε και έχουν υποχρέωση να μας τα δείξουν. Τι να μας δείξουν όμως; Το ψέμα, η υποκρισία, η αθλιότητα σε όλο τους το μεγαλείο. Εμείς, πάντως, επιφυλασσόμεθα από κάθε άποψη. Όμως, αυτό που κυρίως αφορά και κρίνει τους κυρίους ΟΠ με όρους πολιτικούς είναι ο αποπροσανατολισμός που επιχειρούν σχετικά με τα μεγάλα, με τα κεντρικά οικολογικά και περιβαλλοντικά προβλήματα του νομού μας και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο. Εκεί οι ευθύνες τους είναι τεράστιες.

        Τέλος, μια παρατήρηση. Η ΕΝΑΚ γενικότερα αλλά και εγώ προσωπικά, στην συμμετοχή μου στους κοινωνικούς αγώνες, λειτουργούμε πολιτικά και μόνο πολιτικά. Προσωπικά δεν σκέφτηκα καμία διαδικασία πέρα από την διαδικασία και την μάχη των ιδεών. Όμως κάποιοι τεντώνουν το σκοινί…

        Η ΕΝΑΚ έχει τώρα στην διάθεσή της περισσότερες από 500 φωτογραφίες των χώρων – αποκλειστικά -  του ιστορικού κέντρου που απεικονίζουν αδιάψευστα την πραγματικότητα των συνθημάτων, των γκράφιτις, των αφισών κλπ. Το πολιτικό ερώτημα που υπάρχει σε κάθε στόμα είναι ένα και πάντα το ίδιο: γιατί μήνυση ειδικά στην ΕΝΑΚ; Γιατί μήνυση τώρα στην ΕΝΑΚ; Η απάντηση παραπέμπει ευθέως στα λεγόμενα ΜΑΥΡΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ και στις προσπάθειες υποβοήθησης των αυταρχικών πολιτικών. Γι αυτό το όλο ζήτημα αφορά άμεσα τους δημοκρατικούς πολίτες, το λαϊκό και δημοκρατικό κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :