Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΚΗ.

 Kάθειρξη 20 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Άκη Τσοχατζόπουλο. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο "χωρίς κανένα ελαφρυντικό" για "νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση"..
Ποινές  κάθειρξης από έξι έως και 20 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας.
 Η απόφαση του δικαστηρίου,  διαφοροποιήθηκε σε σχέση με την πρόταση των εισαγγελέων, μόνο για την περίπτωση της κόρης του πρώην υπουργού Αρετής Τσιοχατζοπούλου, επιβάλλοντας της μεγαλύτερη ποινή. Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους συνολικά εμπλεκόμενους στην υπόθεση έχουν ως εξής:
Άκης Τσοχατζόπουλος – Κάθειρξη 20 ετών
Αστέριος Οικονομίδης – Κάθειρξη 12 ετών
Ευφροσύνη Λαμπροπούλου – Κάθειρξη 13 ετών
Νίκος Ζήγρας – Κάθειρξη 6 ετών. Είναι ο μοναδικός κατηγορημένος στον οποίο αναγνώρισε το δικαστήριο ελαφρυντικό,  αυτό της "ειλικρινούς μεταμέλειας"..
Γιώργος Σαχπατζίδης – Κάθειρξη 13 ετών
Αρετή Τσοχατζοπούλου – Κάθειρξη 12 ετών (Με εισαγγελική πρόταση για 10ετη κάθειρξη)
Βίκη Σταμάτη – Κάθειρξη 12 ετών
Γιάννης Σμπώκος – Κάθειρξη 16 ετών
Ταλίτα - Μαρία Τσεκούρα – Κάθειρξη 10 ετών
Γιώργος Κωνσταντάτος – Κάθειρξη 10 ετών
Νίκος Γεωργουλάκης - Κάθειρξη 10 ετών
Οράτιος Μελάς - Κάθειρξη 10 ετών
Κωνσταντίνος Αντωνιάδης - Κάθειρξη 10 ετών
Ποινές κάθειρξης 6 ετών στον καθένα, επιβλήθηκαν στους Παναγιώτη Σταμάτη, Γκουντρούν Τσοχατζοπούλου, Φώτη Αρβανίτη και Νίκο Καρατζά.
Οι τελευταίοι τέσσερις, σύμφωνα με το δικαστήριο, είχαν κριθεί ένοχοι "χωρίς την επιβαρυντική περίσταση της διάπραξης του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄ επάγγελμα". Το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί για το αν και σε ποιους απο τους κατηγορούμενους θα δοθεί αναστολή στην έκτιση ποινής, προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :