Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΣΤΟ ΦΟΥΛ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΚΥΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΛΑΙΚΗ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗ - ΙΣΧΥΡΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΡΑ.

Σαφείς και κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις  για πλήρη υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης και του εγχώριου μπλοκ εξουσίας  για αναδιαρθρώσεις, διαθεσιμότητα και απολύσεις, έδωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης.. Το ξεκαθάρισε προς πάσα  κατεύθυνση, και ασφαλώς προς την Τρόικα, που επανέρχεται στη χώρα μας, αρχές Νοεμβρίου. 
Ρητά και με "πολεμική" διάθεση τόνισε πως οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων για τις οποίες έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση θα γίνουν, παραχωρώντας συνέντευξή  στην (γαλλόφωνη) βελγική εφημερίδα «Λιμπρ Μπελζίκ»..
Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης «η λογική της τρόικας είναι ότι οι απολύσεις αποτελούν εργαλείο ανανέωσης του ανθρώπινου δυναμικού. Δεν υπέγραψα αυτή τη συμφωνία, την κληρονόμησα. Πρέπει, λοιπόν, να την εφαρμόσω. Οι απολύσεις θα γίνουν»...
Και συνέχισε με το γνωστό τροπάριο, μείγμα ταξικού κυνισμού, ταξικού μίσους, ψεύδους και παραπλάνησης - διαστρέβλωσης της αλήθειας και της πραγματικότητας: «Πρόκειται για δέσμευση. Οι δημόσιοι υπάλληλοι στους οποίους έχουν επιβληθεί πειθαρχικές κυρώσεις θα πρέπει να αποχωρήσουν. Δημόσιες επιχειρήσεις θα κλείσουν. Όσοι δεν προστατεύονται πλέον από την ιδιότητά του δημοσίου υπαλλήλου θα χάσουν τη δουλειά τους. Είναι κάπως σαν εφαρμογή στρατιωτικού νόμου. Είναι δύσκολο και οδυνηρό για μια κοινωνία που έχει πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους, οι οποίοι προέρχονται όλοι από τον ιδιωτικό τομέα. Η ελληνική κοινωνία το αποδέχεται, εφ’ όσον αυτές οι απολύσεις είναι αποτέλεσμα αξιολόγησης και οδηγήσουν σε βελτίωση της δημόσιας διοίκησης».
Υπενθυμίζουμε ότι η αστική κυβέρνηση εξάρτησης - υποδούλωσης της χώρας, έχει συμφωνήσει με τους εκπροσώπους των ιμπεριαλιστικών κέντρων για  απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το 2014 (εκ των οποίων τους 4000 μέχρι το Δεκέμβριο του 2013), και να θέσει σε "διαθεσιμότητα" 25.000 δημοσίους υπαλλήλους έως το τέλος του 2013.
Τα ίδια και ακόμα κυνικότερα επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης και στην ομιλία του, την Τρίτη, σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, με τίτλο «Ο δρόμος για την ανάπτυξη - Για μια δημόσια διοίκηση φιλική προς την επιχειρηματικότητα» - τίτλο που αποδίδει πράγματι τους σχεδιασμούς των διεθνών κέντρων και της εγχώριας αστικής εξουσίας, σχετικά με την δημόσια διοίκηση που θέλουν...   
Υπογράμμισε ότι θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις και τις συμφωνίες με την τρόικα για "διαθεσιμότητα" και απολύσεις. Είπε ότι "για να επιτευχθούν  οι μεταρρυθμίσεις που θα μπορέσουν να αλλάξουν πραγματικά το πρόσωπο και την κουλτούρα της δημόσιας διοίκησης, απαιτείται μια στροφή από τους ποσοτικούς στους ποιοτικούς στόχους. Αυτό απαιτεί ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο"...
Δήλωσε περήφανα προς τα αφεντικά, πως περισσότερο από 20% έχει μειωθεί το μισθολογικό κόστος του Δημοσίου κατά την τελευταία τετραετία. Αυτό προέκυψε, όπως είπε, από τη μείωση του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και των απολαβών των δημοσίων υπαλλήλων. Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε με ικανοποίηση ότι «ως αποτέλεσμα και αυτού, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα το 2013»… 
Η συγκεκριμένη ομιλία του κ. Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε με την παρουσία ορισμένων εκ των αφεντικών των ιμπεριαλιστικών κέντρων, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, των αντιπροέδρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Αντόνιο Ταγιάνι και Μάρος Σέφκοβιτς, του υπουργού Εσωτερικών της Λιθουανίας (που ασκεί την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου)  Νταΐλις Αλφόνσας Μπαρακάουσκας, καθώς και "συνάδελφων" υπουργών της Σουηδίας και της Ισπανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :