Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΩΝ - ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ - ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ

Όπως μεταδίδεται, η πρώτη  φάση της καταστροφής τμήματος του Συριακού χημικού οπλοστασίου αναμένεται να ολοκληρωθεί απόψε, σύμφωνα με δήλωση  εκπρόσωπου του ΟΗΕ, που εργάζεται με την ομάδα των ειδικών από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), χωρίς παραπέρα λεπτομέρειες.
"Το σχέδιο ήταν να καταστραφούν δύο κατηγορίες υλικών, και αυτό να επιτευχθεί σήμερα", - δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ. Σύμφωνα με τον ίδιο, " μία από τις κατηγορίες περιλαμβάνει τον εξοπλισμό για την παραγωγή των όπλων, ενώ η δεύτερη κατηγορία είναι τα ίδια τα όπλα".
Στο πεδίο των μαχών, συνεχείς είναι οι ήττες των ισλαμο - σκοταδιστικών συμμοριών, τσιρακιών του Νατοϊκού ιμπεριαλισμού και των αντιδραστικών καθεστώτων της περιοχής, παρά τις προσπάθειες τους για "ανάκαμψη".. Σύμφωνα με μεταδόσεις των ΜΜΕ "πηγή από το το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Συρίας δήλωσε ότι 100 ένοπλοι  από το Λίβανο αποπειράθηκαν να διασχίσουν τα σύνορα στην περιοχή του Ταλκαλάκ και να ενωθούν με τους ομόθρησκους τους, ισλαμοσκοταδιστές, που ηττώνται σε μάχη κοντά στη Χομς.
Ο στρατός της Συρίας τους υποδέχθηκε  με πυκνά πυρά πυροβολικού και όλμων, εξαναγκάζοντάς τους να καταφύγουν σε Λιβανικό έδαφος, αφήνοντας πίσω τους αρκετούς νεκρούς και 20 τραυματίες.
Την Παρασκευή, τα Συριακά στρατεύματα εξολόθρευσαν στα προάστια της Χομς, περίπου 200, που - στη συντριπτική πλειοψηφία τους – ήταν μισθοφόροι από μουσουλμανικές χώρες.
Τα Συριακά κυβερνητικά στρατεύματα  απώθησαν τμήματα της ισλαμιστικής "αντιπολίτευσης" από τη στρατηγικής σημασίας πόλη Χανασέρ, στο βόρειο τμήμα της χώρας, αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ.
Μέσω αυτής της πόλης περνάει ο δρόμος, που ενώνει τις κεντρικές περιοχές της Συρίας με την πόλη Χαλέπι. Οι σκοταδιστικές ομάδες είχαν καταλάβει τη Χανασέρ στα τέλη Αυγούστου και είχαν αποκλείσει το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου, μέσω του οποίου οι στρατιωτικοί στο Χαλέπι λάμβαναν ενισχύσεις, πυρομαχικά και εφόδια. Τώρα ο ανεφοδιασμός των στρατευμάτων έχει αποκατασταθεί".

Δεν υπάρχουν σχόλια :