Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΑΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΑΜΕΣΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Η ΕΝΑΚ στέλνει δημόσιο κάλεσμα στα στελέχη των εργασιακών χώρων και των κινημάτων, στους αριστερούς αγωνιστές, στους προοδευτικούς νέους και νέες, στους άνεργους,σε όλο το λαό και τους καλεί να συσπειρωθούν άμεσα, ενεργά, μαχητικά σε δύο βασικούς, επείγοντες και επίκαιρους στόχους - μέτωπα, που συμπυκνωμένα είναι:
1) Να σηκώσουμε ακόμα πιο ψηλά των πήχη των λαϊκών κοινωνικών διεκδικήσεων σε όλους τους τομείς. Διεκδίκηση, συσπείρωση παντού. Καμιά ανοχή στον συμβιβασμό, στην υποταγή, στην ολιγωρία, στον πολιτικαντισμό. Κάθε δικαίωση λαϊκού αιτήματος, κάθε επαναπρόσληψη απολυμένου, κάθε μικρή νίκη, δεν είναι ρουσφέτι η παραχώρηση κανενός. Για όλα, έχουν γίνει μεγάλοι αγώνες. Κάθε μικρή νίκη να αποτελέσει αφετηρία για ακόμα μεγαλύτερες. Ο στόχος είναι: άμεση ανατροπή της λιτότητας και διεύρυνση των κοινωνικών κατακτήσεων.
2) Καλούμε τους αγωνιστές, τα εργατικά στελέχη και τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, να ρίξουν όλο τους το βάρος και να διασφαλίσουν στην πράξη την απόλυτη ανεξαρτησία των συνδικάτων, των σωματείων, των συλλόγων. Ανεξάρτητα - διεκδικητικά συνδικάτα, ενάντια στη διάσπαση και τους διασπαστές, συνδικάτα της εργατικής ενότητας, ενάντια σε όποιους επιχειρήσουν να μετατρέψουν το εργατικό κίνημα σε μοχλό και παράρτημα της κυβερνητικής πολιτικής. Η ΕΝΑΚ σας καλεί, αδιαπραγμάτευτα ενάντια στον κυβερνητισμό και σε όποιες επιδιώξεις μετατροπής των συνδικάτων σε κυβερνητική η κομματική συνιστώσα του Συριζα. Τέτοιες πρακτικές πληρώθηκαν ακριβά στο παρελθόν και χαντάκωσαν το εργατικό κίνημα (ηθικά - πολιτικά και οργανωτικά). Ανεξάρτητα αγωνιστικά συνδικάτα, ανεξάρτητοι αγωνιστές συνδικαλιστές, καμιά ανοχή στον κυβερνητισμό, αυτή είναι η άμεση κατεύθυνση και το κάλεσμα της ΕΝΑΚ.
Η ΕΝΑΚ καλεί το ανεξάρτητο ριζοσπαστικό λαϊκό κίνημα να συνδέσει πολιτικά κάθε αγωνιστικό μέτωπο με το κύριο μέτωπο, που είναι ο αγώνας για την εθνική ανεξαρτησία και την εργατική εξουσία. Για έξοδο της χώρας απο τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (ΕΕ/ΝΑΤΟ) και για μια πορεία αυτοδύναμης παραγωγικής ανασυγκρότησης με λαό - εργατική τάξη στο τιμόνι της χώρας. Για την οικοδόμηση μιας πραγματικής - αληθινής αριστεράς του εργαζόμενου λαού, που θα ανατρέψει την εξάρτηση και θα οδηγήσει τη χώρα στη πρόοδο, την παραγωγική αυτοδυναμία, την ισχυρή - ασφαλή οικονομία και την εργατική κυριαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :