Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

ΣΟΒΑΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ - ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩΖΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΣΤΟΥΣ FINANCIAL TIMES Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Μ. ΓΛΕΖΟΥ

Σοβαρό πολιτικό θέμα προκαλείται στην κυβέρνηση Σύριζα - ανελ, απο τις αντιδράσεις μερίδας πολιτικών στελεχών του κυβερνητικού χώρου σχετικά με την συμφωνία στο eurogroup, αλλά και - κυρίως - την ευρεία πεποίθηση που διαμορφώνεται στον ελληνικό λαό ότι και η νέα κυβέρνηση δένεται με την πολιτική και τις επιλογές των ευρωζωνικών και ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών κέντρων. Ότι η κυβερνητική πολιτική και η συμφωνία της με το eurogroup σταθεροποιούν - σε πρώτη φάση - το ήδη κεκτημένο πλαίσιο βαθέματος και έντασης της εξάρτησης της χώρας. Είναι ξεκάθαρο και σαφές, πως (πέρα απο τις γνωστές απο το Σαμαρικο - μνημονιακό καθεστώς, επικλήσεις "δημοσκοπήσεων" που παρουσιάζουν πάντα τον λαό να "επικροτεί") σε πλατιά λαϊκά στρώματα και στον ριζοσπαστικό προοδευτικό λαϊκό κόσμο, οι πρόσφατες εξελίξεις έχουν προκαλέσει οργή, αποδοκιμασία και ανησυχία. Η κατάσταση αυτή λαμβάνει μεγαλύτερες και σοβαρότερες διαστάσεις, μετά και την γνωστή πολιτική παρέμβαση του Μανόλη Γλέζου, που πήρε όχι μόνο εσωτερική αλλά και διεθνή δημοσιότητα και είναι χαρακτηριστικό ότι αποτέλεσε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στους Financial Times. Υπενθυμίζουμε πως η δήλωση - παρέμβαση του Μ.Γλέζου έλεγε τα εξής:
"Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση.
Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015.
Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.
Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας.
Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της.
Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη.
Κρίμα και πάλι κρίμα.
Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση.
Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό.
Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε.
Πριν απ΄όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση.
Μερικοί υποστηρίζουν, πως σε μια συμφωνία, πρέπει κι εσύ να υποχωρήσεις. Κατ΄αρχήν ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά.
Αλλά κι αν δεχτούμε αυτό τον παραλογισμό, ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης".


Δεν υπάρχουν σχόλια :