Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΑΚ σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα

..Το "ΚΚ" του Περισσού πραγματοποίησε ένα ακόμα ( απο τα πολλά ) εκλογικό σημειωτόν. Το κόμμα αυτό, περιθωριοποιημένο και απαξιωμένο απο τις πλατιές μάζες του λαού και τον ευρύ δημοκρατικό προοδευτικό και ριζοσπαστικό κόσμο, έδωσε ένα ακόμα εκλογικό αγώνα με συνθήματα στενής κομματικής επιβίωσης, έξω και πέρα απο τις αντικειμενικές συνθήκες και τις λαϊκές ανάγκες. Κύρια αιτία της (περιορισμένης) εκλογικής επιβίωσης του είναι η συστηματική δημαγωγική οικειοποίηση και καπηλεία των ιστορικών συμβόλων και της ιστορίας του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος στο πρώτο μισό του εικοστού αιώνα. Το κόμμα αυτό, της διάσπασης και της διαστρέβλωσης της πολιτικής προοπτικής, δεν εξέφρασε τις διαθέσεις, τον παλμό, τις προσδοκίες του λαού στα προηγούμενα δύσκολα χρόνια. Χωρίς το "ειδικό βάρος" της καπηλείας του "ιστορικού φορτίου" και με μόνο εφόδιο την σύγχρονη παρουσία και πολιτική του, δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό. Το κόμμα του Περισσού, ενώ χαρακτήρισε τον Συριζα σαν "νέο ΠΑΣΟΚ" και ακολούθησε μια έξαλλη αρνητική αντιΣυριζα πολιτική, ισοπεδώνοντας ακόμα και τα - ελλειπή και αντιφατικά - αντιφασιστικά χαρακτηριστικά του Συριζα, τελικά δεν τον αντιμετώπισε, ούτε μπορούσε να το κάνει με την πολιτική που διαθέτει. Έτσι, είναι η δεύτερη φορά, (1981 η πρώτη) που το "ΚΚ" αποτυγχάνει παταγωδώς στους στόχους του και στα μέτωπα που ανοίγει με "τα ΠΑΣΟΚ" και την "σοσιαλδημοκρατία". Παράλληλα, η εκλογική και πολιτική θέση του για τη λεγόμενη "λαϊκή  αντιπολίτευση" είναι μια νέο - σοσιαλδημοκρατική θέση. 
Τα σχήματα της "ανταρσύα" και των "μ-λ κομμάτων" κατέγραψαν πολύ περιορισμένες η και ισχνές εκλογικές επιδόσεις, επιβεβαιώνοντας, θεωρούμε, την εκτίμηση - θέση της ΕΝΑΚ σχετικά με τις πολιτικές - ιδεολογικές - οργανωτικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη - αναγέννηση του κινήματος. Οι τροτσκιστικές ομάδες δεν αποτέλεσαν εξαίρεση στον γενικό κανόνα. 
Τέλος η ΕΝΑΚ σημειώνει και υπογραμμίζει την διατήρηση του ποσοστού της εκλογικής αποχής σε ιδιαίτερα ψηλά επίπεδα, γεγονός αξιοπρόσεκτο, ειδικά στη παρούσα συγκυρία  και επιπλέον το διακριτό και υπολογίσιμο ποσοστό διπλάσιων άκυρων και των λευκών ψηφοδελτίων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια :