Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

Την ακλόνητη βούληση τους να συνεχίσουν τον αγώνα για την επαναπρόσληψη τους, εκφράζουν οι 397 απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να κάνει δεκτή την αίτηση του ΥΠΟΙΚ για αναστολή της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, απόφαση που διέταζε την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.
Η ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης πυροδότησε ένταση, καθώς οι καθαρίστριες επιχείρησαν να διαδηλώσουν στην είσοδο του υπουργείου. Δυνάμεις των ΜΑΤ αντιμετώπισαν βίαια τις καθαρίστριες, απωθώντας τες προς το πεζοδρόμιο, χρησιμοποιώντας κλομπ, με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει μία γυναίκα και να τραυματιστούν ελαφρά άλλα δύο άτομα, μεταξύ τους και μια φωτορεπόρτερ.      
Στο δικαστικό επίπεδο, το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών, που ήθελε να ανασταλεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αυτή που διέταζε την άμεση επαναπρόσληψη των καθαριστριών.
Με την σημερινή απόφαση,  οι καθαρίστριες μένουν εκτός της εργασίας τους, μέχρι την συζήτηση της αίτησης αναίρεσης του υπουργείου στις 23 Σεπτέμβρη. Σε δημοσιεύματα του τύπου γίνεται η επισήμανση ότι στη δισέλιδη απόφαση του Αρείου Πάγου που εκδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης δεν υπάρχει σκεπτικό, όπως προβλέπεται στις διαδικασίες αναστολής..

Δεν υπάρχουν σχόλια :