Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ - ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΣΤΟ ΛΟΥΧΑΝΣΚ.

 Ενισχύεται και διευρύνεται  η ένταση στην Ουκρανία, καθώς η όξυνση των αντιθέσεων, η σημασία των γεγονότων και σειρά λόγων και αιτιών σηματοδοτούν δρόμο αντιπαράθεσης. Όπως μεταδίδεται, ένα μεταγωγικό αεροσκάφος IL-76, της κυβέρνησης του Κιέβου, καταρρίφθηκε σήμερα  στο Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, προκαλώντας τον θάνατο δεκάδων στρατιωτών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου άμυνας στο Κίεβο.
Σύμφωνα με τις αναφορές, στο αεροσκάφος βρισκόταν  "στρατιώτες και εξοπλισμός".
Επίσης, η Ρωσία  κατηγορεί το Κίεβο ότι ο ουκρανικός στρατός παραβίασε τα σύνορά της με τουλάχιστον ένα στρατιωτικό όχημα.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν ( με δήλωση του εκπρόσωπου του Κρεμλίνου Ντ. Πεσκόφ - που αναφέρουν Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων) ανέθεσε στο υπουργείο Εξωτερικών να καταθέσει επίσημη καταγγελία στην Ουκρανική κυβέρνηση..
Με βάση αναφορές Ρώσων συνοριοφυλάκων,  ένα ουκρανικό τεθωρακισμένο όχημα βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Ροστόφ, στην περιοχή Κουιμπίσεφ. Το όχημα ήταν 150 μέτρα εντός του εδάφους της Ρωσίας, όπως είπε ο εκπρόσωπος των συνοριοφυλάκων, Βασίλι Μαλάγιεφ. Πρόσθεσε ότι το όχημα ήταν άδειο ωστόσο το πλήρωμα του οχήματος επέστρεψε αργότερα προκειμένου να το πάρει πίσω.
 Είναι η πρώτη φορά από την αρχή των γεγονότων, που η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο για παραβίαση των συνόρων της Ρωσίας.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :