Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΣΜΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ - ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΥΝΦΩΝΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ Ο ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ

 Ο πρόεδρος της κυβέρνησης του Κιέβου Πέτρο Ποροσένκο, μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες για να υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης της Ουκρανίας με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
"Είναι μια ιστορική ημέρα για τη χώρα μου, η σημαντικότερη μετά την ανεξαρτησία", δήλωσε ο Ποροσένκο εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την "αλληλεγγύη" που επέδειξε η Ε.Ε. προς τις φασιστικές ομάδες και τους οπαδούς του ευρωατλαντισμού στο Κίεβο..
Το δεύτερο μέρος της συμφωνίας σύνδεσης, που θα υπογραφεί σήμερα, αφορά τις εμπορικές σχέσεις και έχει στόχο κυρίως την κατάργηση του μεγαλύτερου μέρους των τελωνειακών περιορισμών μεταξύ της Ουκρανίας και των χωρών της ΕΕ. Το πρώτο μέρος, που φορά τις πολιτικές σχέσεις, είχε υπογραφεί τον Μάρτιο από τον πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενιούκ.
Η συμφωνία πρόκειται να υπογραφεί επίσης από τους πρωθυπουργούς της Γεωργίας Ιρακλί Γκαριμπασβίλι και του Μόλδοβα Γιούρι Λεάνκα.
Στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, παρότι κυριαρχεί το θέμα της τοποθέτησης του νέου προέδρου της ευρωπαϊκής επιτροπής, αναμένεται να συζητηθεί η ουκρανική κρίση και να εξετάσουν το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας..

Δεν υπάρχουν σχόλια :