Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ "ΠΟΤΑΜΙ" - ΝΕΟ ΜΙΝΤΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΠΑΛΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ - ΘΕΡΜΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΝΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Ιδρυτικό συνέδριο στο "Ποτάμι"..Τα χαρτιά τους ανοίγουν ολοένα και περισσότερο (σε πολιτικές θέσεις και πρόσωπα) το "νέο κόμμα" και ο κ.Θεοδωράκης, επιβεβαιώνοντας μια γραμμή εξυπηρέτησης των άμεσων πολιτικών αναγκών και επιδιώξεων του εξαρτημένου εγχώριου καπιταλισμού, της ξεπουλημένης ντόπιας αστικής τάξης και του γνωστού εργολαβο - μιντιακού κατεστημένου που τους στηρίζει σκανδαλωδώς, του ευρύτερου εγχώριου μπλοκ εξουσίας και των επίκαιρων διορθώσεων και αναδιαρθρώσεων που έχει ανάγκη και προωθεί στην πολιτική σκηνή της χώρας. Μίγμα νεοφιλελεύθερων και σοσιαλφιλελεύθερων απόψεων το πολιτικό πλαίσιο του κόμματος, στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης της ντόπιας αστικής τάξης, της αντιπαραγωγικής ολιγαρχίας, βάση του και "πηγή έμπνευσης" η "ευρωπαϊκή ιδέα"- η ευρωζώνη και το ευρωατλαντικό καθεστώς εξάρτησης - καθυστέρησης της Ελλάδας. Κοινωνική αφετηρία του κόμματος η "επιχειρηματικότητα" και η αντιπαράθεση στον "κρατισμό" και στις "λαϊκές συντεχνίες". Ένα "Ποτάμι" παλιών ιδεών - ιδεοληψιών, παλιών μεθόδων, παλιών πολιτικών και παλιών πρακτικών. Στο συνέδριο, χαιρετισμούς απηύθυναν οι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονικής, Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης..Χαρακτηριστικές οι τοποθετήσεις τους..
Ο κ. Μπουτάρης μίλησε για "κοινές του ανησυχίες" τόσο με τον επικεφαλής του κόμματος Σταύρο Θεοδωράκη όσο και με το Ποτάμι συνολικά
ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ.
"Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρόταξε το Ποτάμι ως αδήριτη ανάγκη είναι η πολιτική σταθερότητα. Γι’αυτό και ορθά κατά τη γνώμη μου δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι αν χρειαστεί θα συνεργαστεί για τον σχηματισμό κυβέρνησης και με τα δύο μεγάλα κόμματα. Η εποχή των μονοκομματικών κυβερνήσεων απομακρύνεται. Η χώρα για να πορευθεί ομαλά χρειάζεται πολιτική κουλτούρα συναίνεσης και όχι αντιπαλότητας. Ειδικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Ο Γ. Μπουτάρης, στην τοποθέτηση του, μίλησε για "κοινές του ανησυχίες".. τόσο με τον επικεφαλής του κόμματος Σταύρο Θεοδωράκη όσο και με το Ποτάμι συνολικά.
Δήλωσε επίσης ότι "τον βρίσκει απόλυτα σύμφωνο η υπεράσπιση από το Ποτάμι της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας" και αναφέρθηκε "σε μεταρρυθμιστικό αέρα τον οποίο φέρνει το κόμμα στην πολιτική ζωή του τόπου και εκτίμησε ότι η πορεία του θα δικαιώσει τις προσδοκίες".
ΚΑΜΙΝΗΣ
"Χαιρετίζω σημαίνει χαίρομαι : που υπάρχετε  και που προσπαθείτε για να ανοίξετε ένα δρόμο. Ναι. Χρειαζόμαστε έναν καινούργιο δρόμο, με την ορμή, την καθαρότητα, την αέναη κίνηση του νερού. Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος στη χώρας μας που ποθεί και πασχίζει για ένα ποτάμι αλλαγών", ξεκίνησε τον χαιρετισμό του, ο κ. Καμίνης. Και συνέχισε:
"Η μεγαλύτερη ομολογία της χρεοκοπίας του πολιτικού συστήματος, ήταν η ίδια η διαχείριση της οικονομικής χρεοκοπίας. Με τα οριζόντια μέτρα του Προκρούστη, με έναν απροκάλυπτα οπισθοδρομικό αυταρχισμό, με τα εύκολα κλισέ άλλων εποχών, αυτό που κατόρθωσαν τελικά να επιτύχουν, ήταν η απαξίωση κάθε έννοιας μεταρρύθμισης, η επιβεβαίωση της ακινησίας. Κυρίως όμως η πανηγυρική επιβράβευση της μεγάλης αδικίας που κυριάρχησε καθ’όλη της διάρκεια της Μεταπολίτευσης. Την αδικία που παρήγαγε ο κρατισμός και οι παρασιτικές συντεχνίες που ο ίδιος εξέθρεψε. Αυτές που με τη σειρά τους τον υπερασπίζονται πια λυσσαλέα. ‘Οποιος σήμερα δεν ανήκει σε κάποια κρατικοδίαιτη συντεχνία, φαίνεται πως δεν έχει στον ήλιο μοίρα», συνέχισε ο δήμαρχος Αθηναίων...
...Θέλουμε επειγόντως, όχι μόνο ένα αλλά πολλά διαφορετικά ποτάμια. Το καθένα με τις πηγές του και τη διαδρομή του. Που  δεν θα χάνονται  όμως  μοναχικά, αλλά θα συναντιούνται  για να ανακατέψουν τα νερά των ιδεών τους και να πολλαπλασιάσουν την ορμή τους", ολοκλήρωσε ο κ.Δήμαρχος Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :