Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ - ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗΣ - ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΤΩΝ ΗΠΑ

Συνεδρίαση στην Αβάνα, των ηγετών των χωρών της Καραϊβικής, που πραγματοποίησαν στην Κουβανέζικη πρωτεύουσα περιφερειακή σύνοδο κορυφής, χθες, Κυριακή. Το σύνολο των ηγετών κάλεσαν τις ΗΠΑ να άρουν το εμπάργκο που έχουν επιβάλει εδώ και 54 χρόνια στην Κούβα, χαρακτηρίζοντάς το "παράλογο".Τα δεκαπέντε κράτη της Κοινότητας της Καραϊβικής (Caricom) και η Κούβα, έχουν στόχο την ενδυνάμωση της συνεργασίας τους, στους κόλπους της Caricom, όπως  και ανάμεσα στην περιφερειακή οργάνωση και την Κούβα.
"Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την Κούβα σε ό,τι αφορά το εμπάργκο των ΗΠΑ έναντι της χώρας αυτής", δήλωσε ο πρόεδρος της Caricom Γκαστόν Μπράουν, πρωθυπουργός της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα."Καλώ τον πρόεδρο Ομπάμα να άρει αμέσως αυτό το παράλογο εμπάργκο", τόνισε.
Αυτή η σύνοδος κορυφής, όπως και η πρόσκληση που έγινε στην Κούβα για συμμετοχή της στη Σύνοδο Κορυφής Βορείου και Νοτίου Αμερικής που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στον Παναμά, αντανακλούν "την πλήρη ολοκλήρωση της Κούβας στο δυτικό ημισφαίριο", δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών του Τρινιντάντ και Τομπάγκο Ουίνστον Ντουκέραν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :