Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΗΣ SONY

Στην γνωστή και απολύτως γελοία και φτηνά προπαγανδιστική ιστορία με την ταινία  "The Interview" της εταιρείας Sony Pictures (με την επίσης γελοία και χονδροειδή κάλυψη και προτροπή του Ομπάμα) πήρε ανοιχτά θέση η κυβέρνηση της Ρωσίας, στο πλευρό της Βόρειας Κορέας. Υπογραμμίζουμε ότι η γελοιότητα της υπόθεσης είναι αντίστοιχη με την γενικότερη κακόγουστη και κωμική, φτηνή προπαγάνδα των κέντρων στις ΗΠΑ και τα λοιπά ευρωατλαντικά κέντρα, ενάντια στη Βόρεια Κορέα, με κάθε πιθανή και απίθανη ευκαιρία, που πετυχαίνει ακριβώς τα αντίθετα (απο τα επιθυμητά για αυτούς) αποτελέσματα.. Άλλωστε σε αυτή τη φτηνή προπαγάνδα συμμετέχουν "επιστρατευμένα" και συντονισμένα, διάφορα κέντρα ενημέρωσης, μεγάλα κανάλια και διαδικτυακά μέσα, διεθνώς και στην Ελλάδα..   Η Ρωσική κυβέρνηση χαρακτήρισε "επιθετική και σκανδαλώδη" την αμερικανική ταινία και ανακοίνωσε πως κατανοεί την οργή της Βόρειας Κορέας για αυτή την ταινία,  που αναφέρεται ένα σενάριο συνωμοσίας της CIA με στόχο τη δολοφονία του ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγ- Ουν. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντερ Λουκασέβιτς, με δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε χθες στον επίσημο ιστότοπο της ρωσικής διπλωματίας "η ιδέα της ταινίας είναι τόσο επιθετική και σκανδαλώδης που η αντίδραση της Βορείου Κορέας είναι απόλυτα κατανοητή"..
..."Η Ρωσία εκφράζει την ανησυχία της για το ενδεχόμενο μίας νέας κλιμάκωσης των εντάσεων στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας» δήλωσε ο Λουκασέβιτς.
Παρότι  "η αμερικανική πλευρά δεν παρουσίασε κανένα αποδεικτικό στοιχείο" για να επιβεβαιώσει την εμπλοκή της Πιονγιάνγκ στην κυβερνοεπίθεση εναντίον της εταιρείας Sony Pictures, η Ουάσιγκτον δεσμεύτηκε ότι θα απαντήσει "ανάλογα" σε αυτήν την επίθεση, κατήγγειλε το κυβερνητικό στέλεχος της Ρωσίας. Και πρόσθεσε ότι "οι αμερικανικές απειλές για εκδίκηση και οι εκκλήσεις που απηύθυναν οι ΗΠΑ σε άλλες χώρες να καταδικάσουν τη Βόρεια Κορέα μας φαίνονται απόλυτα αντιπαραγωγικές και επικίνδυνες και δεν θα προσφέρουν τίποτα, παρά θα οξύνουν τις εντάσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια :