Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

ΘΕΡΙΖΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ - ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ "ΕΠΙΣΗΜΑ" ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ..ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Θερίζει η ανεργία στην ευρωζώνη - και ιδιαίτερα στον Νότο -  αφού πάνω από 19 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν άνεργοι το Δεκέμβριο του 2013 στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τα λεγόμενα "επίσημα" στοιχεία (που όμως δεν αποτυπώνουν με ακρίβεια την έξαρση και το μέγεθος της ανεργίας) που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat). Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία  το ποσοστό ευρωζωνικής ανεργίας  παραμένει στο 12%, ενώ η Ελλάδα διατηρεί την πρώτη θέση τον Οκτώβριο του 2013, στο 27,8%.
Συγκεκριμένα, η ανεργία το Δεκέμβριο στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 12% παραμένοντας αμετάβλητη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2012, που ήταν 11,9%..
Η Ελλάδα συνεχίζει να διατηρεί την πρώτη θέση, με ανεργία (στοιχεία Οκτώβρη) στο 27,8%.. και ακολουθεί η Ισπανία με 25,8%. Η νεανική ανεργία στην ευρωζώνη έφθασε στο 23,8% που σημαίνει ότι 3,5 εκατομμύρια νέοι στην ευρωζώνη δεν εργάζονται, ενώ και σε αυτό τον δείχτη (της νεανικής ανεργίας) η Ελλάδα παραμένει σταθερά πρώτη, με 59,2% και ακολουθεί η Ισπανία με 54,3%.
Τη χαμηλότερη ανεργία έχουν οι χώρες του Βορρά, με πρώτη την Αυστρία όπου η ανεργία σημειώθηκε στο 4,9%, ακολουθεί η Γερμανία με ποσοστό 5,1% και το Λουξεμβούργο με 6,2%.


Δεν υπάρχουν σχόλια :