Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ "ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ"

Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) σε Κέρκυρα και Λευκίμμη  παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες, από τον Οκτώβρη.
Οι συνάδελφοί μας σε όλη την Ελλάδα, εκπαιδευτές των ΣΔΕ «απασχολούνται», είτε ανασφάλιστοι είτε αυτασφαλιζόμενοι «με μπλοκάκι», από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ μέσω προγράμματος του ΕΣΠΑ. Η σύμβασή τους ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2013 ωστόσο ακόμα δεν έχουν πληρωθεί. Επιπλέον, δεν τους έχουν δοθεί ούτε καν βεβαιώσεις απολαβών για το προηγούμενο διάστημα Φλεβάρης-Ιούνης του 2013.
Η κατάσταση αυτή, της απλήρωτης παροχής εργασίας, δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε να παγιωθεί σε μια μόνιμη πραγματικότητα, καθώς αφορά πάρα πολλές ομάδες εργαζομένων-ανέργων σε διάφορα προγράμματα, που όμως συστηματικά δε πληρώνονται, είτε όταν αυτό συμβαίνει γίνεται υπερβολικά καθυστερημένα και με περιφρονητική προχειρότητα.
Απαιτούμε την άμεση πληρωμή των εκπαιδευτών, απαιτούμε να σταματήσει τώρα αυτό το άθλιο καθεστώς περιφρόνησης της εργασίας των συναδέλφων. Η εργασία δεν είναι χατίρι ενώ τα ΣΔΕ αποτελούν στις σημερινές συνθήκες σοβαρότατη κοινωνική αναγκαιότητα και δε μπορούν να αντιμετωπίζονται ευκαιριακά, αποσπασματικά και ερασιτεχνικά.
Η ΠΟΡΕΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ - Εκπαιδευτικών από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το πρόβλημα της λειτουργίας των ΣΔΕ. Όπως έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν οι εργαζόμενοι-«απασχολούμενοι» εκπαιδευτικοί στα ΣΔΕ δε θα πρέπει να αποτελούν περιστασιακούς εκπαιδευτικούς εντός ενός υποβαθμισμένου και επίσης περιστασιακού συστήματος εκπαίδευσης «δεύτερης ευκαιρίας» αλλά εργαζόμενους με ουσιαστικά εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα και λειτουργικές ευθύνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :