Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Τετράωρη στάση εργασίας απο την ΠΟΕ - ΟΤΑ για την Παρασκευή (από τις 8:00 έως τις 12:00). Πρόκειται για κινητοποίηση σχετική με την "διαθεσιμότητα" και προκειμένου οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση να συγκεντρωθούν έξω από Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου θα συζητηθεί η προσφυγή κατά του ν. 4172/2013 που επέβαλε τη διαθεσιμότητα.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα θα γίνει στις 9:00 πμ και η Ομοσπονδία καλεί όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ πάνε στο ΣτΕ και να εκφράσουν την αντίθεση τους σε ένα νόμο που   "απολύει μέσω διαθεσιμότητας και δήθεν αξιολόγησης χιλιάδες εργαζόμενους, μεταξύ των οποίων και τους δημοτικούς αστυνομικούς, διαλύει υπηρεσίες στους ΟΤΑ εξυπηρετώντας το σχέδιο εκχώρησής τους σε ιδιώτες και εν τέλει επιβαρύνει τους πολίτες".
Στην ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ αναφέρεται επίσης ότι  "οι διατάξεις του νόμου 4172/2013 είναι αντίθετες στο Σύνταγμα, αφού οι δημοτικοί αστυνομικοί είναι μόνιμοι και οι υπηρεσίες από τις οποίες απομακρύνθηκαν όχι μόνο δεν έπαψαν να λειτουργούν αλλά το αντικείμενό τους ανατέθηκε με παράνομες διαδικασίες σε άλλες υπηρεσίες, όπως αντίθετες στο Σύνταγμα είναι και οι διαδικασίες μετάταξής τους σε μη οργανικές-μη θεσμοθετημένες θέσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια :