Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ

Συνεχίζεται και κλιμακώνεται η "επιχείρηση Ουκρανία" με προφανείς τους στόχους των ιμπεριαλιστικών ευρωατλαντικών κέντρων και με την δυναμική αγαστή "αγωνιστική" συμβολή των φασιστικών - ναζιστικών ουκρανικών δυνάμεων...Μετά και την "απελευθέρωση" της Τιμοσένκο, Λαγκάρντ του ΔΝΤ και Μέρκελ δήλωσαν προσφερόμενες για "στήριξη και βοήθεια"..Οι ΗΠΑ χαιρέτησαν την αποφυλάκιση της Τιμοσένκο..
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ απευθυνόμενος στον ομόλογό του των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε ότι η συμφωνία για τη διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία έχει "καταπέσει από την ανικανότητα ή την απροθυμία των δυνάμεων της αντιπολίτευσης να την τηρήσουν", σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.
Επιπλέον μίλησε για "παράνομες εξτρεμιστικές οργανώσεις που αρνούνται να αφοπλιστούν και στην πραγματικότητα θέτουν το Κίεβο υπό τον δικό τους έλεγχο με τη συμπαιγνία των ηγετών της αντιπολίτευσης". Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν είχε καλέσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να "αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία που του δίνεται για να σταματήσουν οι παράνομες ενέργειες των εξτρεμιστών και να επανέλθει η κατάσταση στη συνταγματική οδό". Από την δική του πλευρά, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, κάλεσε - ας πούμε -  και τις δύο πλευρές να μην οδηγήσουν και πάλι την κατάσταση στα άκρα και ανέφερε  πως "Η βάση όλων των πολιτικών αποφάσεων πρέπει να είναι η προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ενότητας. Η Ουκρανία χρειάζεται μια λειτουργούσα μεταβατική κυβέρνηση η οποία θα μπορέσει να αποκαταστήσει την τάξη σε όλη τη χώρα το συντομότερο δυνατόν"..Την ίδια ώρα,  Γερμανία και Αγγλία συμφώνησαν "να ασκήσουν πιέσεις στο Δ.Ν.Τ." ώστε να χορηγηθεί στην αιμορραγούσα οικονομικά Ουκρανία ένα πακέτο οικονομικής βοήθειας...και μάλιστα η κίνηση αυτή παρουσιάστηκε σαν στήριξη στην Κυβέρνηση...
 Το πρωί της Κυριακής, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Σεβαστούπολη-στα νότια της Ουκρανίας- για να καταγγείλουν "τους φασίστες που έχουν καταλάβει την εξουσία στο Κίεβο"..

Δεν υπάρχουν σχόλια :