Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Η ΕΡΓΑΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Την ίδια περίοδο που η χώρα μας βουλιάζει στην ανεργία (που κυριολεκτικά καλπάζει προς τα πάνω) στην εξαθλίωση και την γενικευμένη ανασφάλεια, η κυβέρνηση μεθοδεύει και οργανώνει νέο κύμα πολλών χιλιάδων απολύσεων και "διαθεσιμοτήτων" εργαζομένων του Δημόσιου τομέα, σύμφωνα με τις συμφωνίες και τις - απο κοινού - επεξεργασμένες πολιτικές των ξένων κέντρων με τους πολιτικούς εκπροσώπους του εγχώριου μπλοκ εξουσίας. Το νομοθέτημα για την λεγόμενη "αξιολόγηση" εργαζομένων του Δημοσίου, που προώθησε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έρχεται δήθεν "αθώα" και "αξιοκρατικά" να διευκολύνει αυτούς τους σχεδιασμούς..Σχετικά με αυτό το νομοθέτημα, που τοποθετεί υποχρεωτική και "δια νόμου" αρνητική βαθμολόγηση στους εργαζόμενους, με βάση συγκεκριμένη ποσόστωση, δεν μπορεί να χωρά αμφιβολία πως πρόκειται για ένα ανορθολογικό μέτρο, που στις συγκεκριμένες συνθήκες επιβεβαιώνεται σαν ακόμα πιο ανορθολογικό και σαν προϊόν σκοπιμοτήτων. Μια συγκροτημένη, αντικειμενική και υπεύθυνη πολιτική αξιολόγησης δεν μπορεί "αθώα" να προωθείται σε συνθήκες σαν τις σημερινές, που ανοιχτά και ξεδιάντροπα υλοποιούνται "ταρίφες" προαπαιτουμένων απολύσεων με την μέθοδο της μαζικής εξόντωσης, με την μέθοδο του πογκρόμ..
Οι εργαζόμενοι συνολικά - και του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα - οι άνεργοι και ολόκληρος ο εξαθλιωμένος λαός, δεν πρέπει στιγμή να ξεχνούν πως η εγκληματική, εξοντωτική ταξική πολιτική που εφαρμόζεται σε βάρος τους, βασίζεται στην κεντρική πολιτική επιλογή της εξάρτησης της χώρας μας και που βρίσκει σύγχρονη έκφραση στην πολιτική των εντολών ΔΝΤ -  ΕΕ - ευρωζώνης, στην πολιτική επιλογή της ντόπιας ξεπουλημένης και αντιπαραγωγικής ολιγαρχίας για το "άγιο" ευρώ και το "άγιο" ευρωπαϊκό ιδεώδες τους, δηλαδή σε αυτή την πολιτική, που αποκλειστικά διασφαλίζει τα δικά τους συμφέροντα και τον δικό τους πλούτο.
Η ΕΡΓΑΚ πραγματοποίησε την προηγούμενη περίοδο συνελεύσεις της Συντονιστικής Επιτροπής και των συναδέλφων - μελών της, με μαζική συμμετοχή. Απευθύνουμε κάλεσμα στους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην ΕΡΓΑΚ, να συσπειρωθούν μαζί μας και να αγωνιστούμε δυναμικά, ουσιαστικά και αποτελεσματικά για ένα λαϊκό - εργατικό κίνημα ισχυρής αντίστασης και ανατροπής, σε όλους τους κλάδους και χώρους δουλειάς, όπως και ανάμεσα στους άνεργους συνάδελφους. Απευθυνόμαστε σήμερα με ιδιαίτερη έμφαση στα πρωτοβάθμια Σωματεία και τα καλούμε σε αγωνιστικό συναγερμό και αφύπνιση για να παλέψουμε αποτελεσματικά και να σταματήσουμε - ματαιώσουμε τους σχεδιασμούς των χιλιάδων νέων απολύσεων και "διαθεσιμοτήτων". Όπλο της εργατικής τάξης η ενότητα και η αλληλεγγύη. Να μην ξεχνάμε ούτε μια στιγμή πως σήμερα κάποιοι είναι απολυμένοι και άνεργοι, μετά κάποιοι άλλοι έχουν σειρά..

Δεν υπάρχουν σχόλια :