Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΓΡΗΓΟΡΑ / ΓΡΗΓΟΡΑ "ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ" ΤΟΝ ΤΟΥΡΤΣΙΝΟΦ - ΗΠΑ - Ε.Ε - ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΧΟΥΝ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ"

Με μεγάλη ταχύτητα και "συνοπτικές διαδικασίες" η Ευρωπαϊκή Ένωση προέβει σε επίσημη "αναγνώριση" του Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, υπαρχηγού της Τιμοσένκο και της κόρης της, σαν "νόμιμου"  πρόεδρου της Ουκρανίας.. Στην Ουκρανία καταφθάνουν ο Αμερικανός αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Ουίλιαμ Μπερνς και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ. Αμφότεροι οι απεσταλμένοι των  ΗΠΑ - ΕΕ κλπ υπόσχονται "οικονομική βοήθεια" και παράλληλα ζητούν άμεσες "μεταρρυθμίσεις"...
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ολιβιέ Μπαγί δήλωσε πως η Ουκρανική βουλή, που διόρισε τον Τουρτσίνοφ για να διαδεχθεί τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς "πήρε μια απόφαση με πολύ ευρεία πλειοψηφία αυτό το Σαββατοκύριακο...Σεβόμαστε την δημοκρατική και νόμιμη απόφαση την οποία έλαβε το ουκρανικό Κοινοβούλιο πρόσθεσε"..
Από την πλευρά του  ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε πως  έχει σοβαρές αμφιβολίες για τη νομιμότητα των νέων αρχών της Ουκρανίας και χαρακτήρισε "παρεκτροπή" την αναγνώρισή τους από ορισμένες χώρες, κυρίως της Δύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :