Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΕΝΑΚ - ΠΟΡΕΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ (ανακοίνωση) - ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

  41 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, γεγονός που πυροδότησε εξελίξεις οδηγώντας στην πτώση της αμερικανοκίνητης - ΝΑΤΟ χούντας των Συνταγματαρχών, η σημερινή Ελλάδα βυθίζεται, όλο και βαθύτερα, σε μια κατάσταση εθνικής εξάρτησης και λαικής εξόντωσης - εξαθλίωσης. Ανεργία, φτώχεια, πείνα, απολύσεις παντού και ο δημόσιος πλούτος στο σφυρί για ξεπούλημα. Το ψωμί λιγοστεύει πολύ, η παιδεία (όπως και η υγεία) υποβαθμίζεται και ιδιωτικοποιείται, οι μισθοί κατρακυλούν, οι απλήρωτοι μυριάδες, η εργασία "ελαστικοποιείται", η νεολαία της χώρας μαζικά άνεργη και με σκοτεινό μέλλον, η εθνική ανεξαρτησία επίσημα καταργείται ακόμα και σαν έννοια, έχοντας αντικατασταθεί απο την απροσχημάτιστη εξάρτηση στους ιμπεριαλιστικούς ευρωατλαντικούς οργανισμούς (ΕΕ - ΕΚΤ- ΔΝΤ - ΝΑΤΟ). Ο κρατικός αστικός αυταρχισμός έχει γίνει καθεστώς, με συνεχείς επιστρατεύσεις απεργών, αντεργατικά νομοθετήματα, βία, περιστολές δικαιωμάτων, περιφρόνηση ακόμα και αποφάσεων της "επίσημης Δικαιοσύνης". Κάθε κατάκτηση και δικαίωμα των εργαζομένων και της νεολαίας, είναι η καταργημένο η στο στόχαστρο. Αυτή είναι η "νέα Ελλάδα" που διαμορφώνουν τα διεθνή κέντρα, το εγχώριο μπλοκ εξουσίας, η ντόπια ξεπουλημένη αστική τάξη και το πολιτικό προσωπικό τους, αυτοί που διαφεντεύουν τον τόπο. Η λαϊκή βούληση για αποτελεσματική αντίσταση, ισχυρή αλλά εμποδισμένη και εγκλωβισμένη σε παιγνίδια και μεθοδεύσεις συμβιβασμένων ηγεσιών. Τα αποτελέσματα και η διαμορφωμένη κοινωνική πραγματικότητα μιλούν απο μόνα τους. Μια νέα αντίσταση πρέπει να οικοδομηθεί. Που θα δικαιώσει τις προσδοκίες του λαού και της νεολαίας, που θα ανοίξει νέους δρόμους.
  Πριν από 41 χρόνια, ένα πρωτοπόρο κομμάτι του ελληνικού λαού και της ελληνικής νεολαίας αποφάσισε να μην συμμορφωθεί "με τας υποδείξεις" και να προχωρήσει σε ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Πολυτεχνείου της Αθήνας. Η ενέργεια αυτή, τη χρονική στιγμή που επιλέχθηκε, έγινε η σπίθα και άναψε το φιτίλι, ώστε να ξεσηκωθεί μαζικά λαός ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα των Συνταγματαρχών, που λίγο αργότερα κατέρρευσε, μετά από 7 χρόνια κυριαρχίας, ολοκληρώνοντας το καταστροφικό έργο της με τα γεγονότα στην Κύπρο. Η εξέγερση του Νοέμβρη ’73 χάλασε τα σχέδια πολλών και διαφόρων "ρεαλιστών" πολιτικάντηδων, που εκείνη την εποχή προσπαθούσαν να έρθουν σε "συμβιβασμό" με τους δικτάτορες και τα ξένα αφεντικά τους και αποτέλεσε κομβικό σημείο για τις γενικότερες εξελίξεις και την αντιδικτατορική πάλη. Η εξέγερση έδειξε το τι μπορούν να πετύχουν ο λαός και η νεολαία, όταν πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους. Καταστάσεις που μοιάζουν ανίκητες ή "μονόδρομος" μπορούν να αλλάξουν, μόλις οι εργαζόμενοι, η νεολαία και ο λαός βγουν στο προσκήνιο. Όμως η εξέγερση του Νοέμβρη, όπως όλες οι κρίσιμες αναμετρήσεις και τα μεγάλα γεγονότα σε κάθε εποχή, αποκάλυψε επίσης, το ρόλο και τους προσανατολισμούς διαφόρων σχηματισμών της εποχής, όπως και των λεγομένων "ΚΚΕ/ ΚΚΕεσ" κλπ, που στην κρίσιμη στιγμή βρέθηκαν απέναντι στην ανάπτυξη της λαϊκής πάλης, την υποτίμησαν, δεν την πίστεψαν, τη σαμπόταραν, έγιναν ουραγοί της, αλλά, όμως, δοξάστηκαν στο πλαίσιο του στημένου μεταπολιτευτικού σκηνικού, του οποίου έγιναν "συν εταίροι" - μοιράζοντας θέσεις και αξιώματα και κατασκευάζοντας σύμβολα.. Ο κόσμος, πλέον, είδε, ξέρει και βγάζει συμπεράσματα.
  ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ - ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ αποτελούν σήμερα, αδικαίωτα κεντρικά αιτήματα για τη νεολαία και το λαό της χώρας μας. Ακόμα πιο πολύ τώρα, που η κυβέρνηση μεθοδεύει απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων, καταργεί κάθε φοιτητική μέριμνα, έχει ουσιαστικά καταργήσει το Πανεπιστημιακό άσυλο, την κατάκτηση του Νοέμβρη 1973. Όπως και το ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ παραμένει επίκαιρο, στην σύγχρονη εποχή των χρυσαυγίτικων δολοφονικών συμμοριών, των χουντο νοσταλγών, των Μπαλτάκων κάθε είδους, στην εποχή που το σύστημα, τα αφεντικά και τα ξένα κέντρα αξιοποιούν το φασισμό στα πολυποίκιλα σχέδια τους. Στην εποχή που προωθούν μεθοδικά την αντιδραστική συνταγματική αναθεώρηση, που θα βάλει εργαζόμενο λαό και νεολαία για τα καλά "στο γύψο".
  Οι μέρες που περνάμε είναι δύσκολες, αλλά ελπίδα και προοπτική υπάρχουν και βρίσκονται μόνο τον ενωμένο συλλογικό ανυποχώρητο αγώνα και στην ακλόνητη αντίσταση. Δεν παραδινόμαστε, δεν μπορούν να νικήσουν. Το ξέρουν και είναι επικίνδυνα εξοργισμένοι. Όπως και η Χούντα δεν έπεσε από τις προσπάθειες κάποιων για "εκδημοκρατισμό" της, αλλά μέσα από την ΚΑΤΑΛΗΨΗ - ΕΞΕΓΕΡΣΗ του Πολυτεχνείου, έτσι και σήμερα η λύση βρίσκεται στη πλατιά συσπείρωση πάνω στις διεκδικήσεις και τα αιτήματα, στην οργάνωση του λαϊκού αγώνα, στην διαδήλωση, στην απεργία, στη μαζική και οργανωμένη αντίσταση. Παράλληλα, στην ανάπτυξη πολιτικού κινήματος που θα δώσει κατεύθυνση και προοπτική. Για να πέσουν στο λάκκο αυτοί οι ίδιοι που τον σκάβουν, για να ρίξουν εκεί τον ελληνικό λαό.
ΕΝΑΚ - ΠΟΡΕΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ χαιρετίζουμε τους γνήσιους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, του αγώνα για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή προκοπή.  Με έμπνευση απο το Νοέμβρη και τις αγωνιστικές του παρακαταθήκες, όπως και απο όλες, τις πλούσιες παρακαταθήκες αντίστασης του ελληνικού λαού, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :