Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ - ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΤΙ "ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ" ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ - ΘΕΑΤΡΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑΣ

Σύμφωνα με τα "επισήμως" λεχθέντα, χωρίς ολοκληρωμένη συμφωνία, διακόπηκαν οι (εις Παρισίους) διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα. Διάφορες πληροφορίες και "κύκλοι" επικαλούνται το λεγόμενο δημοσιονομικό κενό του 2015 σαν το σημείο που έχει επιλεγεί για το "μπλοκάρισμα".. Ερωτηματικό το τι τελικά συμφωνήθηκε στο Παρίσι, μεταξύ των συνομιλητών.. Αυτό που έχει σημασία και πλέον ξεκαθαρίζει και για τον πιο δύσπιστο, είναι η σταθερή πρόθεση των ιμπεριαλιστικών κέντρων για σταθεροποίηση - ενίσχυση - διαιώνιση του σχεδιασμού εθνικής εξάρτησης και λαικής κοινωνικής εξαθλίωσης στην Ελλάδα, όπως σταθερά επισημαίνει η ΕΝΑΚ.
Με βάση δημοσιογραφικές αναφορές, πηγές της ελληνικής πλευράς δήλωσαν χθες ότι "οι σημερινές συζητήσεις με την τρόικα επικεντρώθηκαν στα δημοσιονομικά θέματα, στο ασφαλιστικό, στα εργασιακά και τη διοικητική μεταρρύθμιση. Η ελληνική πλευρά, σε όλα τα θέματα, υποστήριξε τις θέσεις της και κατέθεσε πλήρη, τεκμηριωμένα επιχειρήματα σε μία επίμονη και σκληρή διαπραγμάτευση.Υπήρξε προσέγγιση μεταξύ των δύο πλευρών σε αρκετές πτυχές της διαπραγμάτευσης αλλά και απόσταση σε άλλες. Η συζήτηση συνεχίζεται και ολοκληρώνεται την Τετάρτη".

Δεν υπάρχουν σχόλια :