Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ - Ο Β.ΠΟΥΤΙΝ - ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΦΟΒΟΥΣ ΓΙΑ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Για το Ουκρανικό ζήτημα έκανε αναφορές ο Ρώσος πρόεδρος Β. Πούτιν, σε συνέντευξη του στην γερμανική τηλεόραση (ARD) που μεταδόθηκε την Κυριακή. Στην συνέντευξη, εμφανίστηκε αισιόδοξος, ότι "υπάρχει τρόπος" για αντιμετώπιση της κατάστασης στην Ουκρανία, παράλληλα όμως εξέφρασε έντονες ανησυχίες για την έξαρση του νεοναζισμού στην Ουκρανία αλλά και για κινδύνους εθνοκάθαρσης απέναντι σε πολίτες και πληθυσμούς της χώρας. Συγκεκριμένα δήλωσε:
"Θα το πω αυτό ξεκάθαρα: Είμαστε πολύ ανήσυχοι από το γεγονός ότι θα μπορούσε να προκύψει η επιθυμία εθνοκάθαρσης. Φοβόμαστε μήπως στραφούν προς τον νεοναζισμό. Υπάρχουν άνθρωποι με σβάστικες στα μανίκια τους και μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων με SS σύμβολα στα κράνη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο φοβόμαστε ότι υπάρχει μια μετατόπιση προς αυτή την κατεύθυνση. Θα ήταν μια καταστροφή για τους πολίτες της Ουκρανίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια :