Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Ανακοίνωση Νο 2: Για το νέο νοσοκομείο - Θέση και μια άμεση πρόταση

ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΕΝΑΚ τηλ. 6938360443

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Κέρκυρα 7/4/2008/Ανακοίνωση Νο. 2

Οι τελευταίες εξελίξεις στην εργολήπτρια εταιρεία, ενισχύουν τις ανησυχίες
σχετικά με τη πορεία ολοκλήρωσης του νέου νοσοκομείου. Είναι σαφές ότι επιβεβλημένος στόχος και καθολική απαίτηση του Κερκυραϊκού λαού δεν μπορεί παρά να είναι: άμεση, ταχεία αποπεράτωση του έργου και παράδοση ενός σύγχρονου νοσοκομείου, επαρκούς σε όλους τους τομείς. Η απαίτηση του Κερκυραϊκού λαού ασφαλώς δεν είναι να μετακομίσουν οι σημερινές προβληματικές και ανεπαρκείς υπηρεσίες υγείας σε ένα νέο κτήριο,στο Κοντόκαλι.
Είναι, επίσης, σαφές ότι για την δεκαετή προβληματική πορεία του έργου
υπάρχουν -αντικειμενικά- πολιτικές ευθύνες στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και στους τοπικούς εκπροσώπους τους. Αυτές οι ευθύνες δεν μπορούν να συσκοτιστούν, έχουν αποδοθεί και θα συνεχίσουν να αποδίδονται από τον Κερκυραϊκό λαό. Παράλληλα, είναι ορθό και δίκαιο να επισημάνουμε οτι στο διάστημα των δέκα ετών υπήρξαν φορείς, δημοσιογράφοι, πολιτικές δυνάμεις, συνδικαλιστές, (διαφόρων κλάδων και κυρίως του χώρου της υγείας) αυτοδιοικητικές κινήσεις - στελέχη κ.λ.π. που με πολιτική συνέπεια και αγωνιστικό φρόνημα έφερναν διαρκώς στο προσκήνιο την ουσία του προβλήματος. Μέσα σε αυτό το αγωνιστικό σύνολο εντάσσονται και δυνάμεις της ΕΝΑΚ. Όσοι, για τους οποιοσδήποτε λόγους προσέγγισαν εσχάτως και “αγωνιστικά” το πρόβλημα του νέου νοσοκομείου είναι καλοδεχούμενοι, στη λογική της διάσημης πλέον ρήσης “καλώς τα παιδιά”.

Επιπλέον, πρέπει να τονιστεί σαν ιδιαίτερα ανησυχητικό το ότι ακόμα και
σήμερα που το έργο βρίσκεται στη τελευταία φάση του, δεν υπάρχουν εγγυήσεις και ασφαλή δεδομένα σχετικά με την ευρύτερη ποιότητα του νοσοκομείου που θα παραλάβουμε. Στο επίπεδο αυτό οφείλουν να στρέψουν τη προσοχή τους οι υπεύθυνοι θεσμικοί φορείς του Κερκυραϊκού λαού

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΑΚ

Στη κρίσιμη φάση που βρίσκεται η υπόθεση του νέου νοσοκομείου, που
αναμφίβολα μπορεί να χαρακτηριστεί ασαφώς τελική φάση, ζητούμενο αποτελούν οι υπεύθυνες και συγκροτημένες -στοχευμένες πολιτικές κινήσεις των θεσμικών εκπροσώπων του Κερκυραϊκού λαού. Προτείνουμε την άμεση ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους του Nομαρχιακού Συμβουλίου και της ΤΕΔΚ με στόχο το συντονισμό των πολιτικών δυνάμεων, που έχουν άλλωστε εκπεφρασμένη θετική θέση. Ο συντονισμός αυτός να εκφραστεί με την ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΟΙΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ (που έχουν ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα) ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΜΑΖΙ.

Η κοινή ερώτηση των βουλευτών να θέτει διαχρονικά το πρόβλημα και να
απαιτεί την άμεση, ολοκληρωμένη και ποιοτική αποπεράτωση του νέου νοσοκομείου,
υπογραμμίζοντας όλα τα εναπομείναντα γκρίζα και ασαφή σημεία του προβλήματος.

Κατεβάστε το συνημμένο αρχείο: eniaia_aristeri_kinisi_kerkiras_-_enak.pdf (application/pdf)

Δεν υπάρχουν σχόλια :