Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Τι έγινε στη Λευκίμμη

(σχόλιο που δημοσιεύτηκε στο Indymedia 29/5/2008)

Η Λευκίμμη έχει μετατραπεί σε Βαγδάτη. Καμμένα αυτοκίνητα στην είσοδο του Δήμου Λευκιμμαίων αποτέλεσμα της πρωϊνής αναμέτρησης των κατοίκων με τις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Δέκα διμοιρίες ΜΑΤ με περίπου 300 άνδρες πο χτυπούν με βαναυσότητα και δολοφονική μανία έχουν σταλεί από την κυβέρνηση με σκοπό να κάμψουν το φρόνημα των κατοίκων και να ανοίξουν και να λειτουργήσουν τον ΧΥΤΑ στην περιοχή Μεσοράχι.

Υπάρχουν πραγματικές μάχες όπου τα ΜΑΤ δείχνουν βανασυσότητα ενώ από το πρωϊ μια νεαρή γυναίκα βρίσκεται σοβαρά τραυματισμένη στο νοσοκομείο.

Η ΕΝΑΚ βρέθηκε εκεί -στην πρώτη γραμμή- οι θέσεις της είναι ήδη γνωστές στο Λευκιμιότικο λαό από την πρώτη μέρα που ιδρύθηκε, τον προηγούμενο μήνα και επιπλέον η ΕΝΑΚ είναι αυτή που πρώτη και με σαφήνεια κατέβασε στο Λευκιμιώτικο και Κευρκυραϊκό λαό της ουσιαστικής εναλλακτικής λύσης που είναι
να κλείσουν οι ΧΥΤΑ-χωματερές, ολοκληρωμένη διαχείρριση των απορριμάτων και κατασκευή Μονάδας Ολοκληρωμένης Διαχείρησης Απορριμάτων, με αξιοποίηση των νέων σύχρονων τεχνολογιών, υπό δημόσιο έλεγχο. Δηλαδή, ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ εγκατάσταση, σύγχρονη, περιβαλλοντικά συμβατή και ορθολογικά χωροθετημένη εντός του Νομού της Κέρκυρας.

Σε αντίθεση με όσα διαδίδουν τα μεγάλα αστικά ΜΜΕ ο Λευκιμιώτικος λαός ΕΝΩΜΕΝΑ χωρίς να επιτρέπει κομματικές καπηλείες και στην πρώτη γραμμή του αγώνα του αγωνιστές της Αριστεράς από όλους τους χώρους.

Πρέπει να σημειώσουμε τις τεράστιες ευθύνες του Υπουργείου Εσωτερικών Νάκος-Παυλόπουλος, του Περιφερειάρχη Ιόνιων Νησιών, της εισαγγελέος που έδωσε την εντολή για την δολοφονική επίθεση αλλά και κυρίως των Δημάρχων ΠΑΣΟΚ-ΝΔπου με την πολιτική τους στα πλαίσια των Συνδέσμων καθαριότητας έχουν οδήγησει εκεί που οδήγησαν τις εξέλιξεις.

Τώρα κανείς από αυτός δεν μπορεί να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :