Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Ανακοίνωση Νο 4: Έξω τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη - Η Κέρκυρα δεν είναι Νάπολη - Η Λευκίμμη δεν είνια Βαγδάτη

ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΕΝΑΚ.

Κέρκυρα 29-5-2008 Ανακοίνωση Νο 4

ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ
Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑΠΟΛΗ –Η ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΓΔΑΤΗ
ΟΧΙ ΧΥΤΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΡΑ .

Η Ενιαία Αριστερή Κίνηση Κέρκυρας (ΕΝΑΚ) καταγγέλλει την μεθοδευμένη επίθεση των ΜΑΤ , με δύναμη εκατοντάδων ανδρών , στη Λευκίμμη . Αν κάποιος δεν το δει με τα μάτια του , δεν μπορεί να πιστέψει την επιθετικότητα και την βαναυσότητα των ΜΑΤ εναντίον του Λευκιμμιώτικου λαού και κάθε συμπαραστάτη του. Μια νέα γυναίκα (λέγεται ότι είναι έγκυος) βρίσκεται στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένη . Αυτά μέχρι τη στιγμή που γράφεται τούτη η ανακοίνωση .

Έτσι εξελίσσεται στη Κέρκυρα Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ . Μέχρι τώρα λέγαμε – ως ΕΝΑΚ- ότι η Κέρκυρα δεν είναι Νάπολη . Τώρα προσθέτουμε : Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑΠΟΛΗ , Η ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΓΔΑΤΗ.
Χωρίς να μασάμε τα λόγια μας, κατονομάζουμε του υπεύθυνους αυτού του αίσχους:
Την κυβέρνηση ΝΔ και το υπουργείο εσωτερικών ( Νάκος – Παυλόπουλος)
Την περιφέρεια Ιονίων Νησιών και τους πολιτικούς προϊσταμένους της .
Τους δημάρχους ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και τα στελέχη τους που εδώ και καιρό λειτουργούν υπονομευτικά , ενώ παριστάνουν τους αθώους και του Πόντιους Πιλάτους. Τώρα κάποιοι παριστάνουν τους αγωνιστές και τους διαμεσολαβητές στον αγώνα του Λευκιμμιώτικου λαού.

Το Σύνδεσμο Καθαριότητας (ως φορέα ) που με τη στάση του άνοιξε το δρόμο προς τις πολιτικές της βίας και της καταστολής.

Την εισαγγελέα Κέρκυρας κ. Νταϊρούση Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ.
Όλοι αυτοί αναλαμβάνουν ακέραιη ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΔΙΕΘΝΩΣ , ΤΩΡΑ , ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ .

Η ΕΝΑΚ δεν καταγγέλλει απλώς . Έχει προτείνει ήδη συγκεκριμένη λύση.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ : α) Τώρα , ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ με κατασκευή μίας και μοναδικής εγκατάστασης για όλο το νομό Κέρκυρας , δηλ. μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων , αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες. Τέρμα τα παιχνίδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης , του κράτους και των εργολάβων . β) Εγκατάλειψη τώρα κάθε σκέψης για λειτουργία ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη και επιπλέον κλείσιμο της χωματερής Τεμπολνίου . γ) Παγκερκυραϊκός αγωνιστικός συντονισμός , γιατί τα σκουπίδια δεν είναι πρόβλημα του Λευκιμμιώτικου λαού αποκλειστικά . Αντίθετα , οι Λευκιμμιώτες ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ .

Κατεβάστε το συνημμένο αρχείο: matmkg6ur.pdf (application/pdf)

Δεν υπάρχουν σχόλια :