Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Δελτίο τύπου: Έξω τα ΜΑΤ από την Κέρκυρα

ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΕΝΑΚ.
τηλ: 6938360443 – blog: http://enakcorfu.blogspot.com


ΕΝΑΚ: ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κέρκυρα 4-6-2008

Την Τρίτη το απόγευμα, μια συννεφιασμένη Λευκίμμη, συνόδευσε στην τελευταία της κατοικία τη νέα γυναίκα, που η έλευση των ΜΑΤ στην Κέρκυρα σφράγισε με τρόπο ανεπανόρθωτο και οριστικό την ύπαρξή της.

Στα τελευταία νέα του αγώνα για τη ολοκληρωμένη διαχείριση και την κατάργηση του ΧΥΤΑ επισημαίνουμε:

ΣΤΑ ΘΕΤΙΚΑ

Πρώτο, τη μεγαλειώδη μαζική και μαχητική διαδήλωση στη Λευκίμμη την προηγούμενη Κυριακή

Δεύτερο, τη δημόσια ομολογία του αστυνομικού διευθυντή για τις ευθύνες των δημάρχων και τις πιέσεις που αυτοί άσκησαν για την έλευση των ΜΑΤ. Η αλήθεια, από και όπου αν προέρχεται, είναι πάντα χρήσιμη.

Τρίτο, το ιδιαίτερης σημασίας και συμβολής άρθρο του γνωστού δημοσιογράφου Βίκτωρα Νέτα στην Ελευθεροτυπία 3/6/2008 που αναφερόμενος στα γεγονότα της Λευκίμμης αποκαλύπτει τη γενικότερη καταστροφική περιβαλλοντική πολιτική του ελληνικού κράτους μέσω της επιμονής στους ΧΥΤΑ-χωματερές. Ο δημοσιογράφος παραθέτει επίσης στοιχεία για την πλήρη ασυνέπεια και αντίφαση των προγραμματικών δεσμεύσεων της ΝΔ με τις κυβερνητικές πρακτικές της στο θέμα.

Τέταρτο, την δημόσια παρέμβαση του γνωστού μουσικοσυνθέτη Σπύρου Σαμοΐλη που καταγγέλει εύστοχα τους ΧΥΤΑ-χωματερές και κάνει ένα σωστό, επιπλέον βήμα μπροστά, προτείνοντας εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων. (Θέση συγγενής με τη θέση της ΕΝΑΚ).

Πέμπτο, την ανακοίνωση της Π.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ που θέτει το ουσιαστικό θέμα, της ολοκληρωμένης διαχείρισης, έστω και εντός ενός υπερβολικά φιλολογικού κειμένου.

Έκτο, την ενδιαφέρουσα συζήτηση που διεξάγεται στο διαδίκτυο με μεγάλη συμμετοχή, σχετικά με τα γεγονότα της Λευκίμμης και στη λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων.

ΣΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ

Πρώτο, την ομόφωνη ανακοίνωση-ομολογία της ομάδας των συνενόχων ΤΕΔΚ-Δήμαρχοι-Σύνδεσμος Καθαριότητας. Πάντως, επιμένουμε, καλύτερα να ομολογείται η αλήθεια παρά να συσκοτίζεται. Η ΕΝΑΚ καλεί με την ευκαιρία όσους στήριξαν πολιτικά τους Δημάρχους για την εκλογή τους, να αναλάβουν δημόσια τις ευθύνες, ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ.

Δεύτερο, τις υποκριτικές και φαρισαϊκές ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ που δεν πείθουν κανέναν απολύτως. Πρόκειται για αγωνιώδεις ανακοινώσεις γεμάτες διαστρεβλώσει και αντιφάσεις.

Τρίτο, τη δημαγωγική λαϊκιστική και ανεύθυνη εκμετάλλευση του προβλήματος των σκουπιδιών και των γεγονότων της Λευκίμμης από διάφορους κύκλους. Όμως το ψέμα, ο λαϊκισμός και η ανευθυνότητα έχουν κοντά ποδάρια, και όταν έρθει η ώρα η ΕΝΑΚ θα είναι εδώ και θα τους αποκαλύψει.

ΤΕΛΟΣ η ΕΝΑΚ καλεί ολόκληρο τον Κερκυραϊκό λαό, με πρωτοπόρα τη νεολαία, να συνεχίσει άμεσα και δυναμικά τον αγώνα με αιτήματα:

- ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

- ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΧΥΤΑ-ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ

- ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :