Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

3 σχόλια από κύκλους της ΕΝΑΚ για τις εξελίξεις στη Λευκίμμη

1. Όταν οι εξελίξεις γίνονται οριακές οι μάσκες πέφτουν και οι υπηρέτες της εξουσίας αρχίσουν τα αλληλοκαρφώματα. Έτσι, ο αστυνομικός διευθυντής Κέρκυρας δήλωσε χθες ότι ο δήμαρχος Λευκίμμης (στέλεχος ΠΑΣΟΚ) "ήταν ο πρώτος που πρωτοστατουσε να γίνει το έργο (ΧΥΤΑ) και μας παρακαλούσε να έρθουν τα ΜΑΤ". Αυτό σε απάντηση στις χθεσινές πανικόβλητες δηλώσεις του Δημάρχου ότι αυτός ούτε ήθελε ούτε ζήτησε να έρθουν τα ΜΑΤ. Επιπλέον, χθες, με ανακοίνωσή της παραιτήθηκε ολοκλήρη η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας. Αυτά συμβαίνουν όταν πέφτουν οι μάσκες και δυναμώνει ο λαϊκός αγώνας.

2. Την Κέρκυρα επισκέφτηκε εκτάκτως ο κοινοβουλυετικός υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ για το νομό, βουλευτής Π. Κοροβέσης. Αιτία τα γεγονότα της Λευκίμμης. Ένα καλοπροαίρετο ερώτημα: Ο Π. Κοροβέσης επισκέφτηκε την Λευκίμμη και πριν ενάμιση μήνα, μαζί με τον επίσης βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρη Ψαριανό. Είχαν τότε δεσμευτεί στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ότι θα φέρουν το θέμα στη Βουλή. Γιατί δεν το έχουν πράξει μέχρι σήμερα; Ποιοι κύκλοι του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ενημερώνουν τους βουλευτές προνομιακά και εσφαλμένα εκθέτωντας τους ίδιους και τον πολιτικό χώρο που εκπροσωπούν στη Βουλή;

3. Χθες δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο πρόταση της της αριστερής νομαρχιακής παράταξης "Συνεργασία Πολιτών" (από τον χώρο ΑΚΟΑ) που ούτε λίγο ούτε πολύ προτείνει τη δημιουργία τριών ΧΥΤΑ στην Κέρκυρα και μια μονάδα διαχείρησης. Εκτός από λάθος, η πρόταση αυτή είναι και επικίνδυνα αποπροσανατολιστική καθώς την εκμεταλλεύονται διάφοροι κύκλοι για επικίνδυνη τοπικιστικού τύπου προπαγάνδα που λειτουργεί διασπαστικά στο κίνημα. Η θέση σήμερα δεν μπορεί να είναι άλλη παρά ΟΧΙ στους ΧΥΤΑ-Χωματερές - ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΡΑ με χρήση εξελιγμένων τεχνολογιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :