Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΨΕΥΤΟ - ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΟ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το σκηνικό της ψευτοδιαπραγμάτευσης ανάμεσα στην τωρινή κυβέρνηση του εγχώριου μπλοκ εξουσίας και την Τρόικα, που - όπως επισημαίνει η ΕΝΑΚ - διεξάγεται στην βάση του αδιαπραγμάτευτου ιμπεριαλιστικού σχεδίου για την Ελλάδα..Αιχμή, όπως επίμονα τονίζουμε, αποτελεί το ονομαζόμενο και "δημοσιονομικό κενό" του 2014, που αποτελεί μοχλό και γέφυρα περάσματος της γνωστής πολιτικής στην επόμενη περίοδο...Έτσι, το εγχώριο υπουργείο οικονομικών αποστέλλει στην Τρόικα  "πακέτο δημοσιονομικών παρεμβάσεων" με υποτιθέμενο προσανατολισμό την γεφύρωση της "διαφοράς" των δύο πλευρών και την "πολυπόθητη" επιστροφή του κλιμακίου των ιμπεριαλιστικών κέντρων στην χώρα μας, στο τέλος της εβδομάδας..
Με βάση δηλώσεις στελέχους του υπουργείου, το πακέτο προβλέπει μέτρα πάνω από 1,2 δισ. ευρώ.. 
Η "πρόταση" των πολιτικών εκπροσώπων της ντόπιας ξεπουλημένης και αντιπαραγωγικής αστικής τάξης, περιλαμβάνει - μεταξύ άλλων -  περικοπές λειτουργικών δαπανών στους φορείς της γενικής κυβέρνησης, καθολική εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου αλλά και διάφορα μέτρα με "προσωρινό χαρακτήρα"...Η Τρόικα δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί στις εν λόγω προτάσεις, ούτε ξεκαθάρισε τον χρόνο έλευσης της..Οι εξελίξεις αυτές διεξάγονται με φόντο την συνεδρίαση του eurogroup στις 27 Γενάρη και στην προοπτική να ληφθεί απόφαση εκεί που θα αποδεσμεύεται η δόση των 3,1 δισ. ευρώ του τέταρτου τριμήνου του 2013 και θα εγκρίνεται η δόση του πρώτου τριμήνου του 2014, ύψους 5,7 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα - φυσικά - με τις "παραδόσεις" και το κεκτημένο του παρελθόντος, η εκταμίευση της δεύτερης δόσης θα είναι πλήρως συνδεδεμένη με σειρά "προαπαιτούμενων δράσεων και μέτρων..

Δεν υπάρχουν σχόλια :