Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ - ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Ο ΟΓΚΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ "ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ"

Έχει γίνει ευρύτατα αντιληπτό το - αδιαμφισβήτητο -γεγονός των συνεχών και διαρκώς αυξημένων "αντιφάσεων" αλλά και "περίεργων" πολιτικών δηλώσεων, κινήσεων, παρεμβάσεων που εκπορεύονται απο τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ ενισχυμένα την τελευταία περίοδο - και - μάλιστα σε ολόκληρη την πυραμίδα του κόμματος, απο την ανώτερη και προς τα κάτω.. Αναμφίβολα, για την ΕΝΑΚ και την πολιτική της ΕΝΑΚ, το ζήτημα δεν αποτελεί ούτε "έκπληξη" ούτε "αιφνιδιασμό" καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα, με την εξέλιξη των πραγμάτων και σίγουρα απολύτως έγκαιρα, θέτουμε δημόσια και επίμονα, αυτά τα ουσιαστικά θέματα. Όπως έχουμε θέσει δημόσια, με σαφή και περιεκτικό τρόπο, τις αιτίες που προκαλούν αυτήν την συγκεκριμένη τροπή και κατάσταση.. Ένα απο τα τελευταία και χαρακτηριστικά, ικανά για επιπλέον εξαγωγή πολιτικών συμπερασμάτων, αποτελούν τα δημόσια σχόλια του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Ότμαρ Κάρας, για την συνάντηση που είχε στις 11/12/2013 στο Στρασβούργο με τον Αλέξη Τσίπρα.. Λέει λοιπόν αυτός ο κύριος ότι "ο Τσίπρας δεν παρουσίασε -παρότι του ζητήθηκε- καμία εναλλακτική πρόταση και δεν άσκησε κριτική"...
.."Αντιθέτως ο κ. Τσίπρας στην ωριαία συζήτηση που είχε μαζί του ο επικεφαλής και τα μέλη της αντιπροσωπείας της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) για την Οικονομική και Νομισματική Πολιτική, δήλωσε ότι στηρίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θέλει να του δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στις συναλλαγές και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα", σχολίασε χαρακτηριστικά.
Με βάση το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά τη συζήτηση στις συναρμόδιες Επιτροπές της Βουλής απαντώντας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι άσκησαν κριτική στο Ευρωκοινοβούλιο και την τρόικα, είπε επί λέξει:
"Συναντηθήκαμε στο Στρασβούργο με τον κ. Τσίπρα επί πάνω από μία ώρα και τον ρωτήσαμε ποια είναι η εμπειρία σας, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ποιοι είναι οι στόχοι σας, ποιες είναι οι προτάσεις σας, τι μπορείτε να κάνετε καλύτερα και επί μία ώρα δεν έλεγε τίποτα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το μόνο που είπε είναι ότι στηρίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θέλει να του δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στις συναλλαγές και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Καμία κριτική άλλης μορφής. Το μόνο που είπε είναι ότι θα μας στηρίξει στην Έκθεσή μας. Αυτό έχω να πω. Είχαμε αυτή τη συζήτηση, πάνω από μία ώρα"..

Δεν υπάρχουν σχόλια :