Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - "Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ" - ΕΓΧΩΡΙΟ ΜΠΛΟΚ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΚΕΝΤΡΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Την "αδιαπραγμάτευτη" απόφαση κυβέρνησης και ιμπεριαλιστικών κέντρων να υλοποιήσουν "μέχρι κεραίας" το εξελισσόμενο ταξικό, εξοντωτικό και εγκληματικό σχέδιο τους για τις απολύσεις των εργαζομένων ΚΑΙ του δημόσιου τομέα ( στον ιδιωτικό τομέα, με τις πολιτικές τους έχουν στείλει κόσμο και κόσμο στην ανεργία και την εξαθλίωση ) επανέλαβε ο κ.Μητσοτάκης, που δήλωσε πως θα κάνει και απολύσεις, θα κάνει και προσλήψεις.. θα τα κάνει δηλαδή όλα, όπως αυτός και η παρέα θέλουν..Στις δηλώσεις του - μεταξύ άλλων - ο υπουργός είπε ότι "βάσει των συμφωνηθέντων πρέπει να αποχωρήσουν από το δημόσιο 15 χιλιάδες άνθρωποι μέχρι το τέλος του έτους" και ότι "ο στόχος των απολύσεων θα επιτευχθεί, αλλά.. θα συνοδεύονται από ισοδύναμες προσλήψεις".
Ακόμα πως "η συζήτηση για τους καταργούμενους φορείς πηγαίνει πίσω πολλά χρόνια, υπήρχαν οι λίστες, δεν υπήρχε πολιτική βούληση. Όταν λέμε κατάργηση εννοούμε το κλείσιμο, μιλάμε πάντα για ΝΠΙΔ.... Τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε ας κλείσουμε πλεονάζοντες οργανισμούς που είναι πολυτέλεια για σήμερα"..
Είπε ότι "ο μεγαλύτερος από τους 21 φορείς που καταργούνται ως μη απαραίτητοι είναι το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας με 140 εργαζομένους και η ευθύνη των διοδίων στα Μάλγαρα μεταφέρεται στην Εγνατία".
Ακόμα ότι "η διαδικασία κινητικότητας για του σχολικούς φύλακες θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα με τους τρίτεκνους, με προοπτική απορρόφησης τους το σύστημα υγείας".
Σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ με την οποία κηρύσσονται αντισυνταγματικές οι περικοπές για όλους τους ένστολους, ανέφερε ότι "υπάρχει διαρροή δεν υπάρχει ακόμη απόφαση, και ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν σχολιάζουμε αυτές τις αποφάσεις"...

Δεν υπάρχουν σχόλια :