Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ - ΜΕΘΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2015 - ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ

 Η μεθόδευση για συνέχιση των μαζικών απολύσεων και για το 2015 συνεχίζεται και τα γεγονότα επιβεβαιώνουν τις επίμονες και συστηματικές εκτιμήσεις και θέσεις της ΕΝΑΚ.. Επιβεβαιώνουν επίσης την θέση μας πως μόνο ο σταθερός - μαζικός αγώνας, ο αγωνιστικός συναγερμός των εργαζομένων, χωρίς εφησυχασμό, είναι ικανός να ματαιώσει τα άθλια σχέδιά τους, να γεμίσουν ακόμα περισσότερο την χώρα στην ανεργία και την εξαθλίωση και τις τσέπες τους (διεθνή και ντόπια συμφέροντα) ευρώ και δολάρια..Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα,  από τις 11 έως τη μία το μεσημέρι, ο υπουργός "Διοικητικής Μεταρρύθμισης" Κυριάκος Μητσοτάκης και η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου "διαβουλεύονταν" στο γραφείο του κ. Στουρνάρα με τους απεσταλμένους των ιμπεριαλιστικών κέντρων για το θέμα της διαθεσιμότητας και του νέου κύματος απολύσεων στο Δημόσιο, που κυριολεκτικά "απαιτεί" η Τρόικα.
Οι Τόμσεν κλπ θέτουν με σκληρό τρόπο την συνέχιση των απολύσεων, με δεσμευτικούς "ποσοτικούς στόχους" και το 2015 και όπως ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου , αναμένεται να τεθεί στη "συνολική πολιτική διαπραγμάτευση της κυβέρνησης για όλα τα θέματα", δηλαδή θα παζαρέψουν και άλλες ανθρώπινες ζωές..
Όπως λένε σε δηλώσεις τους κυβερνητικές πηγές "κάναμε πρόοδο αλλά δεν έχουμε συμφωνήσει. Εμείς έχουμε καλά επιχειρήματα, μας ακούνε καλύτερα αλλά δεν έχουμε συμφωνήσει και παραμένει στο τραπέζι το ζήτημα του καθορισμού συγκεκριμένου αριθμού απολύσεων το 2015. Είμαστε σε ένα σημείο που εμείς ζητάμε ποιοτικές αλλαγές αντί για ποσοτικούς στόχους. Εμείς τους παρουσιάσαμε όλα τα στοιχεία με κύρια αιχμή το νόμο για την διαδημοτική κινητικότητα, με την οποία κλείνει ο αριθμός των 25.000 υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα. Υπάρχει συνολική διαπραγμάτευση. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμιση έχουμε συμφωνήσει με την Τρόικα στο 80%"..


Δεν υπάρχουν σχόλια :