Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

ΣΥΡΙΑΚΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΚΑΤΕΡΡΙΨΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ - ΝΕΑ ΕΝΤΑΣΗ - ΓΙΑ ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΙΛΑ Η ΣΥΡΙΑ.

Η Συρία ανακοίνωσε επίσημα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως "κραυγαλέα επίθεση" το γεγονός, πως οι  ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας κατέρριψαν σήμερα ένα Συριακό μαχητικό αεροσκάφος εντός του Συριακού εδάφους..Η κρατική τηλεόραση της Συρίας, επικαλούμενη στρατιωτική πηγή, μετέδωσε ότι ο χειριστής του μαχητικού αεροσκάφους μπόρεσε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα πιλότου. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό της Χεζμπολάχ του Λιβάνου Al Manar, οι δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τουρκικό έδαφος..
Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρωθυπουργός  Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι ο Τουρκικός στρατός κατέρριψε ένα Συριακό μαχητικό αεροσκάφος, το οποίο, ο Τούρκος πρωθυπουργός ισχυρίστηκε  ότι παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο..
"Ένα συριακό (μαχητικό) αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο μας. Τα F-16 μας απογειώθηκαν και έπληξαν τον στόχο. Γιατί; Γιατί αν παραβιάσεις τον εναέριο χώρο μου, θα δεχτείς ισχυρό πλήγμα ύστερα από αυτό".. Αυτά είπε ο Ερντογάν σε συγκέντρωση οπαδών του στη βορειοδυτική Τουρκία, συγκέντρωση για τις δημοτικές εκλογές της 30ης Μαρτίου..
Το αεροπλάνο καταρρίφθηκε σε περιοχή κοντά στα βόρεια σύνορα με την Τουρκία, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στις ισλαμιστικές αντικαθεστωτικές ομάδες και τις Συριακές στρατιωτικές δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με πληροφορίες  και αναφορές στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :