Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ.

Μέσα σε ατμόσφαιρα "'έντασης" άρχισε το μεσημέρι, σήμερα Σάββατο, η κοινοβουλευτική συζήτηση με την διαδικασία του "κατεπείγοντος" και με διαμαρτυρίες σχετικά με το "κατεπείγον" του πολυνομοσχεδίου, λες και τα προηγούμενα χρόνια η βουλή δεν λειτούργησε σε κατεπείγουσα διατεταγμένη υπηρεσία και διαδικασία για τον τεράστιο όγκο των νομοθετημάτων (παράνομων - αντισυνταγματικών κλπ) της εθνικής εξάρτησης και της λαικής εξόντωσης, που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια, με την πλήρη διαδικαστική και πολιτική νομιμοποίηση πλειοψηφίας και μειοψηφίας, συνολικά.. Όπως είναι γνωστό, το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει τα προσφάτως "συμφωνημένα" με την Τρόικα - ιμπεριαλιστικά κέντρα. Ο λαός δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει αυταπάτες, ούτε να ξεγελιέται με τα θεατρικά πολιτικάντικα και ψηφοθηρικά καμώματα, σχετικά με την ουσία, δηλαδή με τις ευθύνες ΟΛΩΝ στην νομιμοποίηση αυτών των επιλογών όλα τα προηγούμενα χρόνια..Όπως είναι κοροιδία και εμπαιγμός η "αποχώρηση" του κόμματος Κουτσούμπα - Περισσού  από την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, για να επανέλθει αύριο..στην ολομέλεια της Βουλής...Αυτά και αυτά, τα γνωστά δηλαδή, που γίνονται και επαναλαμβάνονται τόσα χρόνια τώρα, φιλτραρισμένα με ένα κάποιο άρωμα εκλογών, προεκλογικού "ξεκαρφώματος" και προεκλογικής πολιτικής.. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Περισσού Ν. Καραθανασόπουλος "θα δώσουμε τη μάχη τόσο έξω από τη Βουλή (σ.σ αυτές οι "μάχες"..) στηρίζοντας τις αγωνιστικές μορφές και δράσεις του εργατικού λαϊκού κινήματος, αλλά και στην Ολομέλεια αύριο (σ.σ επανερχόμενοι.. μετά τις "μάχες" δηλαδή..) ζητώντας ονομαστική ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, προκειμένου να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του"(σ.σ. λες και δεν τις έχουν αναλάβει μέχρι τώρα, εκατό φορές ονομαστικά και πάλι ονομαστικά..)
Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δήλωσαν σήμερα πως διαφωνούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η οποία όμως εγκρίθηκε από την πλειοψηφία. Στην εισήγηση Στουρνάρα για το κατεπείγον του πολυνομοσχεδίου, ως προαπαιτούμενου για την "χρηματοδοτική στήριξη" της χώρας, όλοι οι εκπρόσωποι  της αντιπολίτευσης μίλησαν για "απαράδεκτη διαδικασία που προσβάλει το Κοινοβούλιο και υποβαθμίζει τον ρόλο των βουλευτών".. Ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, παρ' ότι δήλωσε σύμφωνος για την ανάγκη άμεσης ψήφισης του σχεδίου νόμου, έθεσε ζήτημα απόσυρσης των άρθρων "που δεν είναι προαπαιτούμενα" όπως είπε..
Ο υπουργός οικονομικών κ. Στουρνάρας με την έναρξη της συνεδρίασης "κατέστησε σαφές" προς το Σώμα πως το νομοσχέδιο είναι προαπαιτούμενο, δηλαδή απαιτούμενο απο τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση - χρηματοδότηση της χώρας από το ευρωπαϊκό Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών - με έναρξη την 1η Απριλίου όπου πρόκειται να τεθεί η αξιολόγηση της Τριμερούς.
Στη συνέχεια, η απόφαση αναμένεται να οριστικοποιηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 15 Απριλίου με στόχο και προοπτική στις 17 Απριλίου να εκταμιευτούν τα ποσά..
Έτσι, η Βουλή του εγχώριου μπλοκ εξουσίας, ενέκρινε  με πλειοψηφία την εισαγωγή του νομοσχεδίου ως κατεπείγοντος, για να ψηφιστεί αύριο μέχρι τα μεσάνυχτα από την Ολομέλεια..

Δεν υπάρχουν σχόλια :