Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

"ΚΥΡΩΣΕΙΣ" ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ

 "Παράνομο και παράτυπο"χαρακτηρίζει η ΕΕ το σημερινό δημοψήφισμα στην Κριμαία ..Επιπλέον δηλώνει  πως "δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματά του".
Αυτό τονίζεται σε κοινή δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Οι ΗΠΑ, με ανακοίνωση τους μετά το πέρας του δημοψηφίσματος, πριν λίγο, μίλησαν για "αποσταθεροποιητικό ρόλο της Ρωσίας"..Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε σήμερα τον πρόεδρο Πούτιν ότι η Μόσχα "θα αντιμετωπίσει κυρώσεις τις ερχόμενες ημέρες και διεθνή απομόνωση που θα πλήξει την οικονομία της Ρωσίας", καθώς η Ουάσινγκτον έχει εξοργιστεί με ένα δημοψήφισμα στην Κριμαία της Ουκρανίας που δεν έχει τη δύναμη να σταματήσει..
"Ασκούμε όση περισσότερη πίεση μπορούμε στους Ρώσους να κάνουν το σωστό"... είπε ο ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου Νταν Πφάιφερ...
Καθώς, όπως είναι ευρύτατα αντιληπτό, το σημερινό δημοψήφισμα αναμένεται να "βγάλει" απο την κάλπη την ένωση με τη Ρωσία, διάφοροι ρεπουμπλικάνοι επικριτές του προέδρου Ομπάμα, που πότε -  πότε και αναλόγως είναι υπέρ της "δημοκρατίας" και πότε - πότε όχι, κατηγορούν  την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι δείχνει αδυναμία στην κρίση της Ουκρανίας και είπαν πως τώρα είναι η ώρα για αποφασιστικότητα των ΗΠΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια :