Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ" - ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ.

Όχι ο Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, θα εκπροσωπήσει την Ρωσία στη σύνοδο για την πυρηνική ασφάλεια στη Χάγη την επόμενη εβδομάδα, διευκρίνισε με ανακοίνωσή της η Ρωσική διπλωματία, στην πρώτη "διεθνή" συνάντηση μετά την προσχώρηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Πρόκειται για την Σύνοδο για την Πυρηνική Ασφάλεια, που πραγματοποιείται Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Μαρτίου, για  την "αποτροπή της πυρηνικής τρομοκρατίας" και αναμένεται  να συμμετάσχουν πολλοί ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων, όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Τελικά, ο πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν δεν θα παραστεί.
Όπως είναι γνωστό, ΗΠΑ - ΕΕ  έχουν "επιβάλλει κυρώσεις" σε ανώτατους αξιωματούχους της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με τα γεγονότα της Κριμαίας, ενώ ο Ομπάμα έχει δηλώσει ότι πρόκειται να επιβληθούν και άλλα μέτρα κατά  της ρωσικής οικονομίας.
Όπως διαφαίνεται, οι ηγέτες της Ομάδας των "Επτά πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων οικονομιών του κόσμου" θα πραγματοποιήσουν μια σύνοδο κορυφής της G7, χωρίς τη Ρωσία,  στο περιθώριο αυτής της Συνόδου για να δρομολογήσουν  μέτρα αντίδρασης..


Δεν υπάρχουν σχόλια :