Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΑΚ - ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

Η λεγόμενη "επένδυση" - δηλαδή η μεταβίβαση στο διαβόητο ΤΑΙΠΕΔ πολλών και σημαντικών αεροδρομίων της χώρας, μεταξύ των οποίων, πρώτα είναι τα αεροδρόμια Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Θεσσαλονίκης κλπ, αποτελεί μια μονομερή κυβερνητική επιλογή, χωρίς λαϊκή - κοινωνική αποδοχή και συναίνεση, τόσο στο εθνικό επίπεδο, όσο και στο επίπεδο των τοπικών κοινωνιών. Πρόκειται λοιπόν για μια μνημονιακή κυβερνητική δέσμευση, στην βάση της γενικής πολιτικής εθνικής εξάρτησης - κοινωνικής εξόντωσης και διάλυσης, που δεν διαθέτει ουσιώδη ερείσματα στην κοινωνία, στον λαό, δηλαδή πρόκειται για επιλογές χωρίς στοιχειώδη πραγματική "νομιμοποίηση". Όλες αυτές οι κυβερνητικές "δεσμεύσεις" και "επενδύσεις" που πλασάρονται - και - αφορούν ζωτικά συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών και της χώρας, ουσιαστικά πάρθηκαν ερήμην του λαού, δεν είχαν ποτέ και σίγουρα δεν έχουν, την έγκριση του ελληνικού λαού και των επιμέρους τοπικών κοινωνιών. Είναι επιλογές αυθαίρετες και έωλες.
Ο λαός έχει πλήρες δικαίωμα, ευθύνη και υποχρέωση να ακυρώσει αυτές τις καταστροφικές και απονομιμοποιημένες πολιτικές επιλογές, των ξεπουλημάτων δημόσιας περιουσίας, μιας περιουσίας που οικοδομήθηκε πάνω στο μόχθο και στο υστέρημα του εργαζόμενου, του Έλληνα πολίτη. Η μεθοδευμένη διαχρονική απαξίωση των δημόσιων υποδομών απο τις πολιτικές του εγχώριου μπλοκ εξουσίας, δεν ακυρώνει την σημασία και την αξία των υποδομών,δεν δικαιώνει τα ξεπουλήματα και τους "σωτήρες" κερδοσκόπους, δεν κρύβει τους λύκους που φορούν την προβιά προβάτου. Τα κέρδη τους, θα τα πληρώσουν ακριβά οι τοπικές κοινωνίες και η χώρα..
Οι διεθνείς όμιλοι, που συμβεβλημένοι με εγχώριους ομίλους συνεργατών επιδιώκουν να "επενδύσουν" - να αρπάξουν και να εκμεταλλευτούν τα αεροδρόμια μας, ας δοκιμάσουν να πουλήσουν αλλού την πραμάτεια τους.
Η ΕΝΑΚ καλεί τον λαό σε μαζική παλαική αντίσταση στα ξεπουλήματα. Καλούμε τον λαό να συμμετάσχει ανεξάρτητα, ενωτικά και αγωνιστικά στις εκδηλώσεις αντίστασης και διαμαρτυρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :