Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΥΣ ΝΑΖΙ - ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ - ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΥΣΩΜΗ Η ΣΕΡΒΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ

Μεγάλες διαστάσεις και ιδιαίτερα σημαντικό, πανηγυρικό χαρακτήρα, έλαβε η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Β. Πούτιν στην Σερβία. Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο Βελιγράδι χθες, πολλές  χιλιάδες Σέρβοι παρακολούθησαν τη στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε για την επέτειο των 70 χρόνων της απελευθέρωσης της πόλης από τους ναζιστές. Ο Πούτιν ήταν το τιμώμενο πρόσωπο των εκδηλώσεων και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό και ζητωκραυγές.
Παρόντες στην εξέδρα ήταν επίσης ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, όλα τα μέλη της κυβέρνησης, ο πατριάρχης των Σέρβων Ειρηναίος, Πρέσβεις και στρατιωτικοί ακόλουθοι ξένων χωρών. Είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικό ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ, Μάικλ Κίρμπι αρνήθηκε την πρόσκληση της σερβικής κυβέρνησης να παραστεί στην στρατιωτική παρέλαση για την απελευθέρωση της πόλης απο τους χιτλερικούς ναζιστές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :