Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΓΕΡΑ - ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΡΑΜΜΗ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ - ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ "ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ" ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΡΩΣΙΑ

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, το Κομπάνι και οι Κούρδοι μαχητές - υπερασπιστές του, κρατούν γερά και σταδιακά περνούν στην αντεπίθεση, απέναντι στους ισλαμο φασίστες σκοταδιστές του χαλιφάτου. Από την πλευρά του, το τσομπανόσκυλο του ΝΑΤΟ, η Τουρκική ηγεσία, συνεχίζει την γνωστή στάση της, έχοντας μέτωπο ενάντια στους Κούρδους, στο PKK και στους κούρδους της Συρίας, που εκφράζονται κυρίως απο το PYD.
Η κυβέρνηση της Τουρκίας υποστηρίζει ότι το PYD έχει σχέσεις με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) που όπως είναι γνωστό, βρίσκεται στην τουρκική και αμερικανική λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Σε μια άλλη εξέλιξη όμως, μεταδίδεται πως η Γερμανία, σύμφωνα με τον σύμβουλο της Μέρκελ Φόλκερ Κάουντερ, εξετάζει το ενδεχόμενο να εκπαιδεύσει τους αντάρτες του PKK για τη μάχη εναντίον του χαλιφάτου..
Νέα εξέλιξη στο πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, η παρέμβαση, για το γενικότερο θέμα του αγώνα κατά του ISIS, απο το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Πρόκειται για μια απάντηση σε σχετικές δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ Τζον Κέρι, ότι "η Ρωσία συμφώνησε να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ στον τομέα των πληροφοριών για μαχητές του ISIS". Στην ανακοίνωσή του το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει ότι η Ρωσία ήδη προσφέρει στις πληροφορίες ενάντια στην τρομοκρατία, αλλά "δεν θα συμμετάσχει σε κανέναν συνασπισμό, που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο".

Δεν υπάρχουν σχόλια :