Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΑΤΟΥ - ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΙΚΗ Η ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Η είδηση που παρουσιάζεται με "περίεργη" ευκολία και ταχύτητα απο δυτικά και αστικά μέσα ενημέρωσης, ότι η μαχόμενη ενάντια στο ισλαμο φασιστικό χαλιφάτο, η Κουρδική πόλη Κομπάνι, στα σύνορα Συρίας με Τουρκία, έπεσε ήδη στα χέρια του Χαλιφάτου, δεν αποδεικνύεται καθόλου ακριβής, ούτε  και θεμελιωμένη απο τα γεγονότα. Επιβεβαιώνουν έτσι τις διεθνείς καταγγελίες ότι το ISIS ενισχύεται και στηρίζεται απο τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της, ότι αποτελεί πιόνι των ιμπεριαλιστών στην περιοχή εκείνη και πως διευκολύνει ποικιλοτρόπως τους σχεδιασμούς τους.
Πηγές και μαρτυρίες που βρίσκονται μέσα από στο Κομπάνι (Άιν αλ Άραμπ στα αραβικά) δήλωσαν και επιβεβαίωσαν ότι το χαλιφάτο έχει υψώσει σημαίες, όμως πρόσθεσαν ότι οι κουρδικές δυνάμεις μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να απωθήσουν τους τζιχαντιστές.
Πιο συγκεκριμένα "Το ΙΚ έχει υψώσει μία σημαία σε ένα κτίριο στο ανατολικό τμήμα της πόλης" δήλωσε ο Ισμαήλ Έσκιν, δημοσιογράφος από το Κομπάνι. "Δεν είναι μέσα στην πόλη, αλλά στο ανατολικό άκρο της. Δεν έχουν εισέλθει στην πόλη. Οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται".. δήλωσε ο δημοσιογράφος.
..."Στη διάρκεια της ημέρας κάποιες φορές το ΙΚ σημειώνει προόδους, όμως οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG, η κύρια κουρδική πολιτοφυλακή) τους απωθούν. Σημειώνονται συγκρούσεις στην περιοχή, αλλά δεν είναι μέσα στην πόλη, οι YPG αντιστέκονται", σημείωσε ο Πάουερ Μοχάμεντ Άλι, ένας διερμηνέας του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD).
 Οι κουρδικές δυνάμεις που υπερασπίζονται την πόλη ανακοίνωσαν ότι είναι έτοιμες για μάχες στους δρόμους του Κομπάνι.
..."Οι τζιχαντιστές έφτασαν σε μερικά διάσπαρτα σπίτια στο ανατολικό τμήμα, όμως οι κουρδικές δυνάμεις εξαπολύουν αντεπίθεση" σημείωσε ο Άνουαρ Μουσλίμ, επικεφαλής της αυτόνομης περιφέρειας του Κομπάνι. Αν πέσει αυτή η στρατηγικής σημασίας πόλη, η περιοχή που ελέγχει το ISIS θα εκτείνεται από τη νοτιοανατολική Συρία ως τα ιρακινά σύνορα.
Στο μεταξύ τουλάχιστον 20 τζιχαντιστές του χαλιφάτου σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας αφού κατάφεραν να διεισδύσουν στο Κομπάνι, έπεσαν όμως σε ενέδρα της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG.

Δεν υπάρχουν σχόλια :