Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΑΣΤΑΘΟΥΣ "ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ" ΣΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ - ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ Ο ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ

Προσπάθεια σχετικής "σταθεροποίησης" στο κοινοβουλευτικό επίπεδο, της ρευστής, ασταθούς και αβέβαιης κατάστασης που επικρατεί στον ευρύτερο κυβερνητικό χώρο, αλλά και καθ ησυχασμού - και - παροχής διαβεβαιώσεων προς τα διεθνή ιμπεριαλιστικά κέντρα, ότι η κυβέρνηση Σαμαρά "αντέχει" στην εφαρμογή των σχεδιασμών τους για την χώρα, δρομολόγησε η χθεσινή σύσκεψη πρωθυπουργού - Βενιζέλου - Χαρδούβελη στο Μαξίμου. Έτσι, ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, στην έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει η κυβέρνηση, χθες το απόγευμα..
Πιο συγκεκριμένα, η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου αναφέρει:
"1. Η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα κινηθεί όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και την συνταγματική πρακτική ένα μήνα πριν την λήξη της θητείας του απερχομένου Προέδρου, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015 και
2. Μετά την έναρξη της νέας Συνόδου της Βουλής η κυβέρνηση θα ζητήσει αμέσως την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς αυτήν σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος".
Οι προφανούς σκοπιμότητας, φανερής ανησυχίας και εκνευρισμού κινήσεις του κυβερνητικού στρατοπέδου, αναμφίβολα εντείνουν και διευρύνουν την πολιτική ρευστότητα και αβεβαιότητα, αυξάνοντας τους "προβληματισμούς" των διεθνών κέντρων για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς γίνεται σαφές ότι το παρών κυβερνητικό τμήμα του εγχώριου μπλοκ εξουσίας, επιχειρεί να εκβιάσει - οριακά  και με εντεινόμενα ρίσκα - τις εξελίξεις και να "υπερασπιστεί" τον ρόλο του, στο πλαίσιο των ευρύτερων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και μεθοδεύσεων. Όμως, οι πάντες γνωρίζουν, στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό, ότι η κυβερνητική πολιτική που υλοποιείται και μεθοδεύεται - και για το 2015 - έχει απέναντι της, έχει την αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, μια αντίθεση που - επίσης - έχει εξελιχθεί σε οριακού χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :