Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ - ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ

Σημαντική συνομιλία είχαν ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Κύπριο πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη, στην διάρκεια δείπνου που παρέθεσε ο πρόεδρος της Ιταλίας στους ηγέτες που συμμετέχουν στην Σύνοδο κορυφής Ασίας - Ευρώπης στο Μιλάνο. Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κύπριου κυβερνητικού εκπρόσωπου Νίκου Χριστοδουλίδη, "απαράδεκτη χαρακτήρισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν την όποια παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας"..
Στη δήλωση αναφέρεται ότι οι δύο πρόεδροι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν "επί μακρόν σε μια φιλικότατη και εγκάρδια ατμόσφαιρα"..
Η συζήτηση των δύο ηγετών, υπογραμμίζεται στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου,  αφορούσε σε όλο φάσμα των διμερών σχέσεων Κύπρου-Ρωσίας, τις σχέσεις ΕΕ - Ρωσίας, καθώς επίσης και την σημερινή περίοδο του Κυπριακού με επίκεντρο τις τελευταίες εξελίξεις, όπως αυτές διαμορφώθηκαν με αφορμή την τουρκική οδηγία προς ναυτιλομένους, αναφορικά με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας..
..Ο Β. Πούτιν, επαναβεβαίωσε τη ρωσική θέση αρχής τόσο σε ότι αφορά τη λύση του Κυπριακού όσο και για το αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιεί και να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς πόρους εντός της ΑΟΖ της. Οι δύο ηγέτες, τονίζει η δήλωση, συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή διάλογο και αναλόγως των εξελίξεων, να διευθετηθούν επισκέψεις εκατέρωθεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :