Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΚΩΤΙΑ - ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ - ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Ολοκληρώθηκε το δημοψήφισμα της Σκωτίας και δόθηκαν τα τελικά αποτελέσματα του. Η συμμετοχή έφτασε στο 84,6%. Η καταμέτρηση των ψήφων στις 32 περιφέρειες της Σκωτίας δίνει το "Οχι"  στην ανεξαρτησία απο το Ηνωμένο Βασίλειο 55,3% και στο "Ναι" το 44,77% των ψήφων.
 Η παράταξη του "όχι" συγκεντρώνει 2.001.926 ψήφους, έναντι 1.617.989 της παράταξης του "ναι".
Το "Ναι" στην ανεξαρτησία επικράτησε στη Γλασκώβη, τη μεγαλύτερη περιοχή της Σκωτίας και την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Βρετανίας, όπως επίσης και σε  άλλες μεγάλες περιοχές. Το Εδιμβούργο, η πρωτεύουσα της Σκωτίας, ψήφισε όμως "Όχι" με  194.638 ψήφους έναντι 123.927 υπέρ. "Όχι" ψήφισε και το Αμπερντίν, με διαφορά 20.000 ψήφων.
Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας Αλεξ Σάλμοντ, που υπήρξε και ηγέτης της καμπάνιας υπέρ της ανεξαρτησίας, δήλωσε ότι η Σκωτία αποφάσισε να μην είναι ανεξάρτητη χώρα, και ότι προσδοκά ότι το Λονδίνο θα τηρήσει σύντομα τις δεσμεύσεις του για την παραχώρηση περισσότερων εξουσιών στη Σκωτία.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, έδωσε συγχαρητήρια στον Αλιστερ Ντάρλινγκ, που ηγήθηκε της εκστρατείας κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :