Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ - ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΡΩΣΕΩΝ" ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ - Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Συνεχίζεται το παιγνίδι των κυρώσεων και μιας λεγόμενης "επίδειξης πυγμής" των ευρωατλαντικών κέντρων προς την Μόσχα.. Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ)  ανακοίνωσε ένα νέο γύρο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, σχετικά με την Ουκρανία..
Οι κυρώσεις που ανακοίνωσε η ΕΕ δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αφορούν πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και επιβολή ταξιδιωτικών απαγορεύσεων στον Ιγκόρ Λεμπέντεφ, αναπληρωτή πρόεδρο της Δούμας, της Κάτω Βουλής του Ρωσικού κοινοβουλίου, στον γνωστό Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι... καθώς και σε ηγετικά στελέχη των περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας, στο Ντονέτσκ, το Λουχάνσκ και την Κριμαία.
 Επίσης στον Σεργκέι Τσεμέζοφ, που αναφέρεται σαν στενός συνεργάτης του Βλαντίμιρ Πουτιν από τότε που ήταν πράκτορας της KGB στην Ανατολική Γερμανία και είναι πρόεδρος της Rostec, προσδιοριζόμενης ως σημαντικού αμυντικού και βιομηχανικού ομίλου στον οποίο ανήκει ο προμηθευτής όπλων Rosoboronexport,  καθώς και μια εταιρεία η οποία σχεδιάζει να οικοδομήσει σταθμούς παραγωγής ενέργειας στην Κριμαία. Ακόμα, κυρώσεις επιβλήθηκαν στις αμυντικές εταιρείες OPK Oboronprom, United Aircraft Corporation και Uralvagonzavod.

Δεν υπάρχουν σχόλια :