Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΡΘΡΟ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ - ΗΠΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΧΑΛΙΦΑΤΟΥ (ISIS) - ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ SS ΕΧΟΥΝ "ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ"

Ο Φιντέλ Κάστρο με άρθρο του σε κουβανέζικη εφημερίδα που αναπαράχθηκε στην Κούβα και διεθνώς, παρεμβαίνει στις διεθνείς εξελίξεις, συγκρίνοντας το ΝΑΤΟ με τα ναζιστικά SS, ενώ κατηγόρησε ευθέως τις ΗΠΑ και το Ισραήλ σαν εμπλεκόμενους στην δημιουργία της αντιδραστικής ισλαμιστικής δολοφονικής ομάδας του ISIS και στα γεγονότα του Ιράκ.
Ο Φιντέλ κατηγόρησε τον Αμερικανό Γερουσιαστή Τζον Μακέιν για σκληρή υποστήριξη του Ισραήλ και της Μοσάντ και σημείωσε ότι τόσο οι Σιωνιστές, όσο και οι ΗΠΑ  εμπλέκονται στη δημιουργία της ISIS. Πιο συγκεκριμένα ότι "ο Μακέιν απο κοινού με τους Σιωνιστές ευθύνεται για την δημιουργία του Ισλαμικού κράτους, το οποίο ελέγχει σήμερα ένα σημαντικό και ζωτικό τμήμα του Ιρακ και το ένα τρίτο της Συρίας".
"Πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται όταν ακούν ορισμένους ευρωπαίους εκπροσώπους του ΝΑΤΟ να μιλούν με το ύφος και το "πρόσωπο" των ναζιστικών SS"... "Η απληστία που χαρακτήρισε την αυτοκρατορία του Αδόλφου Χίτλερ έμεινε στην ιστορία, όπως επίσης θα μείνει στην ιστορία και η αναθάρρηση των επιθετικών και αστικών κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ, οι οποίες έχουν καταλήξει να είναι ο περίγελος της Ευρώπης και του κόσμου"..
Ο Φιντέλ Κάστρο κατηγόρησε τη Δύση για "κυνισμό" και ως  "σύμβολο της ιμπεριαλιστικής πολιτικής"..
..."Ο κόσμος δεν έχει ζήσει σε ειρήνη τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα από τότε που η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, υπό την αυστηρή και άνευ όρων ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, αποφάσισε ότι έχει έρθει η ώρα να αποτελειώσει ό, τι έχει απομείνει από δύο μεγάλες χώρες (Ρωσία και Κίνα), οι οποίες επιδεικνύοντας έναν απίστευτο ηρωισμό έβαλαν ένα τέλος στο ιμπεριαλιστικό αποικιακό κρεσέντο των ΗΠΑ και της Ευρώπης" γράφει ο Κάστρο.
Αντί αυτών των πολιτικών, την προώθηση συγκρούσεων, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να "διαθέσουν περισσότερα τρόφιμα, να χτίσουν τα νοσοκομεία και τα σχολεία για τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων που τα χρειάζονται απεγνωσμένα".. Και συνέχισε  "δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από τη συνθηκολόγηση με έναν εχθρό που σου επιτίθεται χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα να το κάνει"...
"Όταν η Σοβιετική Ένωση αποσυντέθηκε και εξαφανίστηκε από το σοσιαλιστικό τοπίο, συνεχίσαμε να αντιστεκόμαστε και μαζί, το κράτος με τους επαναστάτες πολίτες, συνεχίζουμε τον ανεξάρτητο αγώνα μας"...


Δεν υπάρχουν σχόλια :