Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΑΚ - ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (ΕΑΚΚ)

 Η απόφαση και πρωτοβουλία της Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου της Κέρκυρας (ΕΑΚΚ) να κλείσει το ένα και μοναδικό δημόσιο αθλητικό συγκρότημα γιατί "έληξε η προσωρινή άδεια λειτουργίας του στις 31/8" έχει προκαλέσει την γενική αγανάκτηση, πρωτίστως στην αθλούμενη νεολαία της Κέρκυρας και την αθλητική κοινότητα. Γενικό είναι και το αίτημα να σταματήσουν επιτέλους τα "παιγνίδια" σε βάρος του αθλητισμού και να βρεθεί ο τρόπος να ανοίξει ΑΜΕΣΑ - ΤΩΡΑ το ΕΑΚΚ τις πύλες και τους χώρους του στους αθλούμενους, στους συλλόγους, στους χρήστες των εγκαταστάσεων του. Αυτό το απαράδεκτο σκηνικό, που κατά τακτές περιόδους επαναλαμβάνεται στο ΕΑΚΚ, πρέπει να πάρει ένα οριστικό τέλος. Η κατάσταση "τεχνικής απαξίωσης" έχει - επίσης - αποκαλυφθεί και πρέπει να τελειώσει, να μείνει πίσω, για να πάμε μπροστά.
Η ΔΕ του ΕΑΚΚ αποφάσισε και έκλεισε το συγκρότημα στην έναρξη ουσιαστικά της αγωνιστικής περιόδου, προκαλώντας την απόλυτη αναστάτωση και ανωμαλία στον κερκυραϊκό αθλητισμό, σε μια περίοδο μάλιστα που αυτός βρίσκεται σε γενικότερη ανοδική πορεία και παράλληλα, με αυτή την ενέργεια αποκλείει, κλείνει την πρόσβαση της αθλούμενης νεολαίας, των συλλόγων και του κόσμου που αθλείται, απο τον φυσικό τους χώρο, ένα χώρο - πνεύμονα του κερκυραϊκού αθλητισμού, που χρησιμοποιείται απο χιλιάδες ανθρώπους. Η ΔΕ του ΕΑΚΚ ως άλλοθι για αυτή της την ενέργεια, προβάλει την έλλειψη κυβερνητικής στήριξης για την λύση ουσιαστικών προβλημάτων του ΕΑΚΚ, σχετιζομένων με την αδειοδότηση του συγκροτήματος. Όμως, πέρα και ανεξάρτητα απο όλα αυτά, που θα μπορούσαμε να τα σχολιάσουμε αλλά δεν θα το κάνουμε τώρα, υπενθυμίζουμε ότι η ΔΕ του ΕΑΚΚ είναι πολιτικό όργανο, διορισμένο απο την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό. Εάν η Διοίκηση του ΕΑΚΚ θεωρεί πως αυτοί που την τοποθέτησαν εκεί δεν στηρίζουν το έργο της, θα μπορούσε και θα όφειλε να παραιτηθεί εκφράζοντας την διαμαρτυρία της, με τρόπο καθαρό και άμεμπτο και θέτοντας τους αρμόδιους της κυβέρνησης μπροστά στις ευθύνες τους. Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο τώρα, καθώς σε ένα μήνα λήγει και η θητεία της παρούσας Διοίκησης του ΕΑΚΚ. Όμως η ΔΕ προτίμησε την "άλλη λύση" δηλαδή να κλείσει το συγκρότημα..
Η ΕΝΑΚ, με αυτή ειδικά την ανακοίνωση, δεν θα επαναλάβει εκτενώς αυτά που όλη την προηγούμενη περίοδο και με πολλές παρεμβάσεις μας, συγκροτημένα και διεξοδικά έχουμε αναδείξει και τονίσει σχετικά με την γενικότερη κατάσταση στον αθλητισμό και το ΕΑΚΚ. Θα επισημάνουμε αυτά που θεωρούμε απολύτως επείγοντα:
1) καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς, υπηρεσίες και παράγοντες να δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους, δίνοντας άμεση λύση και ανοίγοντας τώρα το ΕΑΚΚ.
2) καλούμε και πάλι τους αθλητικούς φορείς, την κερκυραϊκή νεολαία και τον λαό, σε ενιαίο μέτωπο, να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν αυτά που πρέπει για τον δημόσιο λαϊκό αθλητισμό, για τις δημόσιες αθλητικές υποδομές, ανεβάζοντας τον πήχη των διεκδικήσεων.
3) καλούμε τις υπηρεσίες και τους φορείς που εμπλέκονται, στον όποιο βαθμό, με τα θέματα του ΕΑΚΚ να λαμβάνουν στα υπόψιν τις "περιπλοκές" της συγκυρίας και να συμβάλουν δημιουργικά στην υπόθεση της υπεράσπισης, βελτίωσης και ανάπτυξης των δημόσιων αθλητικών υποδομών, του αθλητισμού ευρύτερα, της υγιούς ζωής της νεολαίας και του πληθυσμού. Ας μη ξεχνάμε, εκεί που κλείνει ένα δημόσιο αθλητικό κέντρο - εκεί ανοίγουν "άλλες πόρτες" για την νεολαία.
4) καλούμε σε γενικό αγώνα και ενεργοποίηση, για να αντιμετωπιστούν ουσιαστικά τα προβλήματα του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου, για την ποιοτική αναβάθμιση του, για ένα σύγχρονο δημόσιο - ανοιχτό αθλητικό κέντρο, όπως αξίζει στην νεολαία και το λαό της Κέρκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :