Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΓΑΖΑ - 1300 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΕΚΡΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ - ΝΕΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Ασταμάτητο δολοφονικό όργιο στην Γάζα. Ισραηλινή επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε κατάμεστη κεντρική αγορά της Γάζας, περίπου μισή ώρα πριν τη λήξη της 4ωρης "μονομερούς εκεχειρίας" που είχε δηλώσει το Ισραήλ..
Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 150 άλλοι τραυματίστηκαν σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες Υγείας.
Αναφορές προερχόμενες απο το  Associated Press καταγγέλλουν επιδρομή της ισραηλινής αεροπορίας και στελέχη της Χαμάς μίλησαν στο BBC για πυρά ισραηλινών αρμάτων μάχης..
22 ημέρες μετά, περισσότεροι από 1.300 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας..
Η "μονομερής εκεχειρία" του Ισραήλ, ανακοινώθηκε λίγη ώρα μετά τις έντονες καταγγελίες  του ΟΗΕ κατά του Ισραήλ για τον πολύνεκρο βομβαρδισμό σχολείου-καταφυγίου του Οργανισμού στη Γάζα.
Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό. Εκπρόσωπος του ΟΗΕ έκανε λόγο για επίθεση που προκαλεί "παγκόσμια ντροπή". Παράλληλα  έκανε γνωστό πως η υπηρεσία αρωγής του Οργανισμού (UNRWA) είχε ενημερώσει 17 φορές το Ισραήλ.. ότι το σχολείο στον καταυλισμό προσφύγων της Τζαμπαλίγια φιλοξενούσε εκτοπισμένους αμάχους. Η τελευταία ειδοποίηση είχε γίνει "ώρες πριν την επίθεση"...

Δεν υπάρχουν σχόλια :