Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΓΣΕΕ - ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΔΕΗ

Προγραμματισμένη συνεδρίαση σήμερα στις 12.00 μμ της Εκτελεστικής Επιτροπής της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, με αντικείμενο το ζήτημα της ΔΕΗ και τα θέματα νομικής και συνδικαλιστικής κάλυψης σε ενδεχόμενες κινητοποιήσεις των συνδικάτων της ΔΕΗ.
Με βάση αναφορές συνδικαλιστών, εξετάζεται το θέμα της κήρυξης απεργιών από τα Εργατικά Κέντρα των πόλεων, με διαφορετικό κάθε φορά διεκδικητικό πλαίσιο, το οποίο θα καλύπτει και τους εργαζομένους στην ΔΕΗ.
Η ΓΣΕΕ,  ήδη κατάγγειλε την κυβέρνηση για "κακοποίηση των δημοκρατικών θεσμών", μετά την απόφαση που έλαβε για επιστράτευση των απεργών και επίταξη των υπηρεσιών και δήλωσε την πρόθεσή της να "στηρίξει με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο τον αγώνα και τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων και των εργαζομένων στη ΔΕΗ".
Επιπλέον, με ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα, παράταξη που πρόσκειται στην ΝΔ, ζητεί την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, "προκειμένου να διασφαλιστούν στο ακέραιο τόσο η δημοκρατική λειτουργία των θεσμών όσο και σημαντικά δημοκρατικά δικαιώματα"...

Δεν υπάρχουν σχόλια :