Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ Η ΤΡΟΙΚΑ - ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΟΤΑΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ - Η ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ / ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Και πάλι απο σήμερα στην Αθήνα, για αποφασιστικής σημασίας συνεννοήσεις  με κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες τα "τεχνικά κλιμάκια" της τρόικας, δηλαδή οι υπάλληλοι των ιμπεριαλιστικών κέντρων. Αποστολή τους, να επιθεωρήσουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, το βαθμό υλοποίησης των "δεσμεύσεων και προαπαιτούμενων" που έχουν αναλάβει η κυβέρνηση, το εγχώριο μπλοκ εξουσίας και η ξεπουλημένη ντόπια αστική τάξη της χώρας. Αποστολή τους, η προετοιμασία και εκπόνηση της επόμενης φάσης εφαρμογής του ιμπεριαλιστικού σχεδίου για την Ελλάδα, της σκληρότερης και πιο εξοντωτικής, που προγραμματίζεται για το φθινόπωρο (Σεπτέμβρης).
Σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα, στο στόχαστρο θα τεθούν η πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών, οι αλλαγές στη φορολογία ακινήτων και πετρελαίου θέρμανσης, οι μειώσεις των φορολογικών συντελεστών, η  χρηματοδότηση της "οικονομίας" από το τραπεζικό σύστημα, το ασφαλιστικό, οι "αλλαγές" στις εργασιακές σχέσεις, η κάλυψη του κόστους των δικαστικών αποφάσεων και άλλα.. Οι συνεννοήσεις θα είναι πολύ - ήμερες και θα αφορούν θέματα εντός και εκτός μνημονίων, σύμφωνα με τις επιθυμίες των ξένων κέντρων.
Οι υπάλληλοι των ξένων κέντρων θα προετοιμαστούν "κατάλληλα" για την νέα έλευση τους τον Σεπτέμβρη, με επιπλέον θέματα, τα μέτρα για το "δημοσιονομικό κενό" του 2015 και το "χρηματοδοτικό κενό" της διετίας 2015-2016, το οποίο το ΔΝΤ θέλει να το υπολογίζει σε 12,6 δις ευρώ.
Το φθινόπωρο, μεταξύ των άλλων θα εξεταστεί και με βάση την αξιολόγηση που έχει γίνει την άνοιξη, η μεταρρύθμιση του συστήματος ΦΠΑ.
Τον Σεπτέμβρη, θα τεθεί επίσης η "μεταρρύθμιση" του μισθολογίου των ήδη εξοντωμένων εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα, με στόχο να  εφαρμοστεί από την 1-1-2015. Επιδίωξη τους είναι η περαιτέρω μείωση της μισθολογικής δαπάνης, "μέσα από τις αλλαγές στο ύψος των αποδοχών κατά κατηγορία υπαλλήλων"...

Δεν υπάρχουν σχόλια :